callou Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 Mam duży problem z moim jdk... kiedy wpisuje: [simon@OSTR lab01]$ javac HelloWorld.java [simon@OSTR lab01]$ java HelloWorld Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: HelloWorld [simon@OSTR lab01]$ podczas, gdy plik HelloWorld.java jest taki: import java.util.*; public class HelloWorld{ public static void main(String[] args){ System.out.println("Yo"); } } nie jest to mój pierwszy program w javie Mam jakiś bliżej nieokreślony problem z moją javą for developer. Nie wiedziałem jak to rozwiązać, więc zabrałem się za uninstall, lecz nie wiem jak to zrobić?? Przez rpm -e chyba nie da rady, a jak ściągnąłem sobie jdk-1_5_0_06-linux-i586-rpm.bin, to mogłem tylko zainstalować nową wersję...nie było czegoś takiego jak uninstall. Nie wiem czy usunięcie starej wersji i instalcja nowej coś pomoże moje pytania: 1) skąd ten problem, przecież plik jest poprawny, a w systemie mam zainstalowaną jave jdk: [simon@OSTR ~]$ ls /opt/jdk1.5.0_02/ bin demo jre LICENSE README.html src.zip _uninst COPYRIGHT include lib man sample THIRDPARTYLICENSEREADME.txt [simon@OSTR ~]$ 2) więc jak mam usunąć tą starą wersję ?? zapytania rpm -q mozliwe kombinacje, nie daja rezultatu co za syf, problem z kosmosu...(fuc...) please, help me Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2006 Hmmm... wszedzie ostrzegaja zeby nie instalowac sun-owskiej javy z rpm'ow, a Ty widze sie uparles? Ja bym zainstalowal najnowsza wersje dokladnie tak jak to opisano tutaj, a pozniej wycial stara recznie. U mnie dziala... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi