Skocz do zawartości

Windows Odpalany Z Płytki

murcin

Rekomendowane odpowiedzi

...oczywiście ściągnąć z legalnych źródeł murcin?? rolleyes.gif

BTW: a może wiecie gdzie mogę jeszcze legalnie ściągnąć najświeższy MSOffice, NAV, F.E.A.R. czy inne nowości biggrin.gifbiggrin.gif

...eh, co to się porobiło. A my, biedni informatycy, dalej tworzymy swoje wypociny dniami i nocami, by ktoś mógł je sobie "legalnie" ściągnąć. Pięknie jest...

Swoją drogą - sprawdźcie ile wynosi procent używania legalnego oprogramowania w Japonii... W Polsce nie jest jeszcze tak źle... cool.gif

winda z płytki jest mi potrzeba do sprawdzenia na drugim komputerze dla braci, często mnie nie ma i nie ma im kto robić kompa a sami nie umieją gdyż są jeszcze za mali;/ a jak narazie to poszukuje bo mam właśnie problem z zainstalowaniem windowsa xp., sama instalacja przebiega bezproblemowo, instalacja sie zakończy.... wczytuje system (czarne tło... windows xp zaprasza czy jakoś tak) NIEBIESKIE TŁO i reset. i tak w kółko;/ próbowałem wgrywać różne wersje xp, pro, home, mce itd i to samo, formatowałem dysk WDCLEAR (moim zdaniem najlepszy do formatowania kompletnego), jedyne co mi sie udało odpalić do win98 i winme no ale jednak to nie wystarcza, nie mam sterowników do dźwięku a na xp działa bez problemu.

winda z płytki jest mi potrzeba do sprawdzenia na drugim komputerze dla braci, często mnie nie ma i nie ma im kto robić kompa a sami nie umieją gdyż są

No tak z tą legalnością to różnie jest ... ponieważ nie wolno udostępniać LiveCD-windows

Może źle zrozumiałem twoje intencje co do zastosowania tej że płytki ale za dużo tym się nie pobawisz tego rodzaju narzędzie służy do naprawy i aby wejść w NTFS plus z możliwością podłączenia do netu -ale też nie obsługuje za dużo sterowników .

Na przykład samemu należy dodać TotalComandera jakiś skaner antywirusowy itp .Bardzo wolno chodzi to są moje opinie

M$ udostępnia takie narzędzie tylko dużym korporacjom nazywa się to WinPE, natomiast BartPE (PE Builder) to jest niezależny projekt najnowsze PE Builder ciągniesz z ”amnezji “ i samemu należy zbudować taką płytkę w oparciu o legalną kopię winXP/2003 i tak z tego co doczytałem że posiadanie części systemu M$ jest nielegalne :-)

Polecam lepiej zainteresować się Linux LiveCD jest tego dożo i po polsku a nawet są specjalne dla dzieci z większą ilością gier itp

Czym jest BartPE i PE Builder?
PE Builder pomoże Ci zbudować BartPE (Bart Preinstalled Environment Preinstalowalne Środowisko Bart) jedyną wersję bootowalną systemu Windows XP lub Windows Server 2003, którą uruchomiszbezpośrednio z płyty CD-Rom lub DVD.
PE Builder da ci kompletne środowisko (Windows) z obsługą sieci, graficznym interfejsemużytkownika i pełną obsługą systemów plików FAT/NTFS/CDFS.

Proszę, nie kontaktuj się z Microsoft w sprawie środowiska, które utworzyłeś/aś za pomocą PE Builder! Microsoft nie jest autorem tego oprogramowania i nie udziela żadnej pomocy związanej zkorzystaniem z niego.

Program PE Builder (pebuilder.exe) działa na systemach Windows 2000/XP/2003. Niezadziała jeśli posiadasz Windows NT4/ME/9x.

Aby wszystko było zgodne utworzone środowisko powinno nazywać się "BartPE"!

narka

WinXP z plytki tez Ci nie pomoze...

Ten reset to na 99,99% ktorys z tych przypadkow lub polaczenie kilku z nich: trefna pamiec / zbyt agresywne ustawienia pamieci / podkrecony proc / podkrecona pamiec / podkrecone PCI&AGP (i sprawdzalby to dokladnie w tej kolejnosci...).

Zresetuj BIOS, ustaw bezpieczne parametrry, zainstaluj XPka na 3,5GB partycji, zrob (np Ghostem - czesto dolaczany na CD do lepszych plyt glownych...) obraz tej partycji na plytce DVD i masz braciszkow i pady ich systemu "z bani".

W razie czego - restart i odtworzenie calej partycji z XP z obrazu...

Pozdro

Z ghostem nie ma problem, sam sobie zrobiłem taki obraz, ino że oni sobie nawet z tym nie poradzą, oni mumieją komputer włączyć, włączyć gg i różne gry, z instalacją tych gier to też jest różnie gdy trzeba coś wpisać, no ale to już wina wieku. Jak będą starsi to (_napewno_ → na pewno) ORT sie nauczyą.

Z kompem włąśnie jest ok. Bo dostałem go od kumpla a u niego chodził dobrze, jedyne co było zmienione to karta graficzna, ramy, i dysk twardy, ale na bank nic nie było podkręcone. Na (_linuxie_ → Linuksie) ORT właśnie działą wszystko bez problemowo. Jednak potrzebuje jakimś cudem zainstalować tam xp sad.gif