velmafia Napisano Luty 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2006 witam próbowałem zaktualizować całą fedore poprzez yum update wcześniej skonfigurowałem yuma tak jak jest tu napisane: http://faq.fedora.pl/#yumconf podczas aktualizacji sprawdzanie dostępnych plików i ich ściągnięcie na dysk przebiega dobrze - wszystko działa, ale podczas instalowania aktualizacji konsola po prostu staje i nic sie niedzieje. nie wiem co jest grane. nic sie nieda zrobić, więc zamykam konsole i włączam ją jeszcze raz, konsola niby działa, ale gdy prubuje przejść na roota to po wpisaniu hasła rota konsola znów staje, po ponownym urychomieniu PCta konsola działa, ale już (_niemam_ → nie mam) ORT neta bo jądro się zmieniło i brak sterowików modemu (eagle-usb) do tego jądra (kernel 2.6.15-1.1831_FC4 [wersja 64 bitowa]), (przy okazji mógłby ktoś zarzycić skąd ściągnąć sterowniki pod te jajko [bo szukam i szukam i znaleźć nie mgę]), w związku z tym nie mogę dokączyć aktualizacji, czy mógłby ktoś mi pomóc i powiedzieć jak zaktalizować całą fedore ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Luty 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2006 wrzuć co wykluwa konsola to może pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmafia Napisano Marzec 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2006 właśnie chodzi o to że nic konsola nie wykluwa, po prostu staje w miejscu i nic sie nie dzieje. tzn. instaluje sie jakaś paczka i instalacja staje w miejscu, tak jakby się zawiesiło. wydaje mi sie że zaktualizowana konsola po prostu sie zacina, ale nie jestem pewien. "zacięcie" sie konsoli następuje przy róźnych paczkach więc nie jest to wina konkretnej paczki --------------------------- już działa, najpierw uaktualniłem samo jądro, potem reszte, i jakoś działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi