Scorpion Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Czesc, nie wiem czy w dobrym miejscu napisalem, jak zle to przepraszam Mam zainstalowana fedora 4 z jadrem 2.6.9 1532 i mialem moitor crt philips 105s zmienilem monitor na nec 1970nx lcd i podpialem na DVI (na d-sub to samo) i po zaladowaniu sie systemu powinno mi sie pojawic okienko logowania i tu jest problem bo monitor mi gasnie i tak jakby go nie widzial czy cos takiego ? mam poinstalowane i pokonfigurowane pare rzeczy i nie widzi mi sie instalacja od nowa calego sytemu czy ktos cos moze poradzic ?? dziekuje z gory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Sprobuj sie przelaczyc na inna konsole (np. ctrl+alt+f1) zobacz czy wtedy Ci sie wyswietli cos. Jesli tak mozesz sprobowac uruchomic system-config-display Jak sie nie uda napisz.... Pomyslimy cos ze zmiana w xorg.conf , ale narazie sprobuj tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 !Ci- jak ma odpalic graficzny konfigurator skoro jego monitor wysiada? przelacz sie na konsole jak ci !Ci podpowiedzial i zedytuj /etc/xorg.conf na rozdzielczosci i odswierzania jakie monitor ci obsluguje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 jak ma odpalic graficzny konfigurator skoro jego monitor wysiada? Uruchomilem go u sibie na probe wlasnie z konsoli. Liczylem na to ze ma funkcje ktora spowoduje jego uruchomienie w innym trybie jesli w domyslnym nie zadziala. Taki efekt migania... To byl czysty strzal bo sam tego nie probowalem wczesniej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 5, 2006 Miałem to samo, jak zmieniłem monitor na LCD. Wtedy przestały dobrze dzialać nawet nie które Linuksy Live... iem, ze kombinowałem z xorg.conf i potem było miodzio. Tylko jeszcze została rozdzielczość, ale to też w xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi