murcin Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 Wgrałem sobie Fedorke 4 ale kompletną instalacje i chce zrobić yum update (mam skonfigurowanego yuma dobrze) no i wypluwa mi po po dłuższym czasie coś takiego, Error: Unable to satisfy dependencies Error: Package dlm-kernel needs /lib/modules/2.6.15-1.1831_FC4, this is not available. Error: Package GFS-kernel needs /lib/modules/2.6.15-1.1831_FC4, this is not available. Error: Package cman-kernel needs /lib/modules/2.6.15-1.1831_FC4, this is not available. Error: Package gnbd-kernel needs /lib/modules/2.6.15-1.1831_FC4, this is not available. [root@localhost etc]# to jest oczywiście końcówka bo tu wylatuje problem, wcześniej wszystko leci normalnie bez problemowo. Co z tym mam zrobić, ps wcześniej jak robiłem ale nie pełną instalacje fedory to nie było problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 Zwykle zrobienie aktualizacji yum-a i kernela najpierw rozwiazuje problem. yum update yum yum update kernel Jestes pewny, ze potrzebujesz tych wszystkich odmian kerneli (dlm, GFS...)? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Marzec 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 no w sumie to nie wiem, zawsze robiłem update całego systemu i nigdy mi to nie sprawiało problemu, no i dlatego ten błąd mnie troszkę ździwił... no ale spróbuje jak mówisz;) dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo_fox Napisano Marzec 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2006 Ostatnie trzy instalacje (przekonałem do FC kilka osób ) miałem to samo. Zainstaluj najlepiej najpierw te pakiety których brakuje w zależnościach pojedynczo, a potem jeszcze raz yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murcin Napisano Marzec 7, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2006 znobiłem jak polecił exbros i działą wszystko bez problemu, aktualizacja mi sie co prawda robi od wczora wieczorem:P no ale później sobie skopiuje cały folder YUMa i bede mieć to pod ręką. dzięki za rozwiązanie problemu;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi