yoda6886 Napisano Marzec 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2006 zainstalowalem stara FC4. nie robilem yum update bo nie zalezalo mi na wszystkich updatach. sciagnalem nowe jadro, skompilowalem, zainstalowalem (thx za pomoc w innym topicu) i dziala. teraz kolej na iptables:) po wydaniu polecenia: make KERNEL_DIR=/usr/src/linux dostaje: Extensions found: IPv4:CLUSTERIP IPv4:connbytes IPv4:dccp IPv4:layer7 IPv4:mport IPv4:quota IPv4:recent IPv4:string IPv6:ah IPv6:esp IPv6:frag IPv6:ipv6header IPv6:hbh IPv6:dst IPv6:REJECT IPv6:rt cc -O2 -Wall -Wunused -I/usr/src/linux/include -Iinclude/ -DIPTABLES_VERSION=\"1.3.5\" -fPIC -o extensions/libipt_ah_sh.o -c extensions/libipt_ah.c In file included from /usr/src/linux/include/linux/netfilter_ipv4.h:8, from /usr/src/linux/include/linux/netfilter_ipv4/ip_tables.h:26, from include/libiptc/libiptc.h:6, from include/iptables.h:5, from extensions/libipt_ah.c:8: /usr/src/linux/include/linux/config.h:8:2: error: #error including kernel header in userspace; use the glibc headers instead! make: *** [extensions/libipt_ah_sh.o] Błąd 1 czytalem o tym bledzie na googlach ale nie znalazlem rozwiazania. myslalem ze potrzebuje nowej glibc. yumem sciagnalem nowa i zainstalowalem, ale nie pomoglo. Co moge zrobic? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Marzec 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2006 KERNEL_DIR musi pokazywac na katalog tego jadra, ktore skompilowales a domyslnie jadra fc4 sa przechowywane w /usr/src/kernels. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Marzec 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2006 to jest oczywista sprawa. i moje jadro cale jest w /usr/src/linux. Iszak, Gajownik - help!!! Wersja jadra oczywiscie 2.6.15-1.1833_FC4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SupriCo Napisano Marzec 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2006 Mam ten sam problem :/ tylko ze na FC2. Narazie kompiluje jajko na aktualne :] moze pomorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Marzec 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 12, 2006 jajko to uaktualnij. znow sobie pomoglem:P https://lists.netfilter.org/pipermail/netfi...ber/063397.html to mi pomoglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi