Daniello Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 Nie mogę sie doczekac FC5, dzisiaj kupywalem plytki Po prostu mam jakąś fobię linuksową.. A jak wy ?? Pierwsze co robię to wgrywam jakies nowe pakiety A wy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 A ja mam taki dylemat. Wkoncu dopasowale FC4 do moich potrzeb a tu juz wychodzi kolejna wersja. Jak sadzicie warto ja uaktualniac albo wgrywac FC5 skoro narazie dzial mi wszystko OK ? A pozatym jak bedzie wygladala sprawa aktualizacja kernela ? Czy bedzie osobny dla FC4 i FC5 ?? Czy bedac uzytkownikiem FC4 nie beede mogl juz wgrac nowszej wersji jadra ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 A ja mam taki dylemat. Wkoncu dopasowale FC4 do moich potrzeb a tu juz wychodzi kolejna wersja. Jak sadzicie warto ja uaktualniac albo wgrywac FC5 skoro narazie dzial mi wszystko OK? Najprawdopodobniej Twoje "dopasowanie" systemu polegało w duzej mierze na dostosowaniu programow uzytkownika... czyli tych ukrytych (~/.costam). Wystarczy ze nie sformatujesz oddzielnej partycji /home a po aktualizacji do FC5 bedziesz miec nowe oprogramowanie base + np. WMy ale ze stara konfiguracja czy to Kadu, czy aMule, thundera itp itd.... Wystarczy ze te programy zainstalujesz a konfiguracje wezma starą z /home. PS. Problem moze być tylko z Gnome... kiedyś było tak że przy przeskoczeniu na nowszy numerek Gnome trzeba było dac "rm -rf ~/.gnome*" i restart, bo na starych ustawieniach cos szalał. Ale licz na to ze teraz bedzie wszystko OK. PS2. Instalacja FC5 tego samego dnia lub niedługo po wydaniu jest IMVHO niezbyt dobrym pomyslem. Ta dystrybucja nigdy nie nalezała do najstabilniejszych. Polecam poczekac 1,5 miesiąca... I dopiero po tym czasie: zainstalowac >> yum update yum >> yum update kernel >> add repo livna >> yum update >> i dopiero uzywac. Poczekac na poprawki błedów z miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 A co ja mam zrobić?? Mam własny rekompilowany kernel z patchem z kilkoma patchami (kernel zainstalowany jako rpm, nio ale), bardzo specyficzny moduł do jądra (sciągniety z cvs0, który w nowszej wersji powoduje zawieszenie systemu, własnoręcznie skompilowane KDE i jeszcze kilka innych programów. Czy, aż tak dużo się zmieniło w fc5, żeby spędzić ponad miesiąc na kompilowaniu wszytkich tych rzeczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 jakis racjonalny powod kompilowania KDE masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 Jak chcesz sobie sam kompilować to Gentoo wgraj, a jak kompilować samodzielnie to Slackware A FC i tak jest genialne =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 Ja kiedyś zkompilowałem kde i wcale szybciej nie działało, a jednynie musiałem tworzyć symlinki do wielu bibliotek Żadne korzyści, a jednynie same problemy. Nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 Ja kupiłem płytki Ale kumpel mi mówi że ma nagrywarkę DVD i moze cały obraz DVD ściągnąc =] będą w poniedziałek obrazy płyt DVD ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 Juz sa... FC-5-i386-DVD.iso 3177412 KB 2006-03-15 05:49:00 Pozdro P.S. "Jak latwo zauwazyc" obrazy ukonczone 15.03 wczesnie rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 no fakt obrazy już są, np. tutaj: http://ftp.man.poznan.pl/pub/linux/fedora/5/i386/iso/ no, chyba że to jakaś zmyłka niech mądrzejści odemnie się wypowiedzą na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 no, chyba że to jakaś zmyłka niech mądrzejści odemnie się wypowiedzą na ten temat Nie zmyłka, admin po prostu nie ograniczył dostępu do folderu albo nie został poinformowany o dacie przesunięcia wydania. Niestety obrazu dvd brak na polskich mirrorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Marzec 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2006 to jutro zaczne ściągać ale kiedy nagram to nie wiem bo nagrywara mi zaczeła wariować trzeba pomyśleć nad zmianami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość amdfanatyk Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 aktualizacji nie planuje ze wzgledu na to ze prawie wszystko mam nowsze bo kompilowane a jesli nie nowsze, to lepsze - nie zawsze najnowsza wersja jest lepsza od poprzedniej moglbym wgrac fc5 np. gdyby rozsypal sie moj dysk twardym ale mam nadzieje, ze moja barakuda jeszcze pozyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2006 ja mam przedpremierow ISO fc5 od mcgiwera ale poczekam kilka dni i porownam sumy sha1 no i poczekam ladny kawalek czasu, chociaz juz taruje wieksza czesc systemu (wkurzylem sie i chyba prawie wszystko z /home i reszty idzie w cholere, tylko 200mb plikow ocaleje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Marzec 20, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2006 Własnie sobie ściągam już drugą płytkę Fedory. Ale zaraz będzie piąta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi