blazejwiecha Napisano Marzec 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 21, 2006 jakiego pakietu może brakować w FC4 gdy występuje taki błąd: RTNETLINK answers: Invalid argument We have an error talking to the kernel kernel 2.6 nie przekompilowywany specjalnie dla niceshapera, poprzedni serwer też nie był specjalnie w (_rzaden_ → żaden) ORT sposób kompilowany ,, lecz nie mogę dojść do tego co powoduje że niceshaper wywołuje ten błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Jaka wersja Niceshapera??? Z tego co pamiętam jedna z nich miała problemy z komunikacją z kernelem. No i przejrzyj jeszcze dokładnie konfigurację niceshapera w /etc/niceshaper. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 0.5.1 config działa bez zażutu na drugim serwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Jeszcze mi się coś przypomniało. Niceshapera musiałem odpalać dopiero po squid ( mam na serwie squid'a) i po regułkach dla maskarady i blokowania p2p. Dopiero jak to się odpaliło w tej kolejności to niceshaper działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 ale przeciez squid nie ma nic do tego . squida mam wylaczonego. nie uzywam go wcale.maskarada, p2p czyli iptables dziala normalnie. niceshaper wywala nadal ten blad. Może trzeba jakos doinstalować jakiś pakiet, może jajko przekompilować ?? dziwi mnie to że wcześniej tego nie musiałem robić i dziłało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blazejwiecha Napisano Wrzesień 24, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2007 chcę odnowić zapytanie do tego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi