Fox Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 W czasie pracy w KDE system padł i pokazał mi się taki ekran: Nic nie dało się zrobić. Na chwilę udało mi się uruchomić wirtualną konsolę tty1. Potem już tylko ten ekran i system przestał reagować. W czym może tkwić błąd? System Fedora Core 4, KDE3.5.1, kernel 2.6.15-1.1833 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 W czasie pracy w KDE system padł i pokazał mi się taki ekran:z tego niestety niewiele wynika, bo na tym screenie sa komunikaty firewalla, a nie przyczyna problemow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Sprawdź logi systemu (/var/log/messages), X-ów (/var/log/Xorg.0.log) oraz KDE (nie wiem gdzie ma dziennik logów ). Firewall raczej nie ma nic do rzeczy, chyba że używasz firestartera, z którym często są problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fox Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 OK. Sprawdziłem logi, ale niczego specjalnego nie znalazłem w pliku /var/log/messages pełno jest wpisów podobnych do tego, który widoczny był wtedy na ekranie, ale to niczego nie wyjaśnia. Na razie sobie dam spokój, a jeśli to się powtórzy to może podrzucę fragmenty logów z czasu, w którym się zdarzy coś takiego, może ktoś znajdzie cokolwiek interesującego w tym. Teraz system działa ok. dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi