dawidson Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Witam, Problem polega na wpisalem aliasy sprzedaz: root, zenek newaliases postfix reload i guzik mail trafia tylko do rota nie do zenka dlaczego temat rozwiazany zle sciezki do alias bacznie zwracajcie uwage na sciezki dostepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyna Napisano Kwiecień 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2007 podepne sie z tematem, gdyz jest on trochu powiazany Do konta wojtek zrobilem alias woj jak teraz ustawic postfixa zeby przy odpisaniu na maile do "woj" przy polu FROM bylo "woj", a nie "wojtek" Do /etc/postfix/main.cf dopisalem sender_canonical_maps = hash:/etc/postfix/canonical Oczywiscie utworzylem plik /etc/postfix/canonical i wpisalem do niego wojtek woj Nastepnie postmap /etc/postfix/canonical postfix reload proszeo pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 wlasnie mialem ci pisac o sciezkach ale widze ze sobie poradziles ja tez mialem taki problem dlatego od razu mi sie nasuneło rozwiazanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_tedora6 Napisano Maj 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 11, 2007 Podepnę się z tematem: Chociaż działa mi wysyłanie z lokalnych kont i odbieranie poczty także z wirtualnych kont, niech ktoś mi wytłumaczy jak wysłać maila z adresu wirtualnej domeny. Obojętnie jak postmapowane czy to w stylu postfixa czy sendmaila, mail wysyła mi sie z domyślej domeny $mydomain. Czy problem leży po stronie pliku /etc/hosts ? Nadmienie tylko że korzystam z DNS dostawcy internetu i poprawnie interpretuje adresy na IP. i odwrotnie Proszę o jakieś podpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi