rasz Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Hej mam taki problem zainstalowałem FC4. Posiadam neostradę a więc zainstalowałem najnowsze eagle-usb. Uruchomiłem eagleconfig i odpowiednio udzieliłem w nim odpowiedzi. Zaznaczyłem w nim żeby uruchamiała sie neostrada wraz ze startem systemu niestety gdy system startuje NEO nie uruchamia się. Muszę za każdym razem użyć su wpisać hasło i uruchomić ./startadsl wtedy dopiero działa i internet jest. Co zrobić i jak proszę o pomoc żeby automatycznie wraz ze startem systemu uruchomiło sie NEO. Jestem mało doświadczonym użytkownikiem linux. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massakra Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Na 90% to przez SELinux. Ja wylaczylem i net staruje sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasz Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Hej wyłączyłem SELinux i pomogło wszystko startuje dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 z tego co wiem to Gajownik mial popracowac nad rozwiazeniem problemu chodzi o niewlasciwy kontekst bezpieczenstwa dla modemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rasz Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Właśnie a jak można ustawić i jak się ustawia SELinux może mi ktos podać jakiś przykład. Np. z wiersza poleceń lub może nakładka graficzna jest jakaś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi