satchboogie1 Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 hej Nie mogę zmusić menadźera pakietów aby zainstalował np Eclipse, OpenOffica z płyt dystrubycyjnych - updarcie pobiera je przez i internet :| Będę wdzięczny za podpowiedź pozdarawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 A moze wystarczy uzyc yum localinstall pakiet* a w ostatecznosci nawet rpm -i pakiet* ??? Oczywiscie polecenia musza byc wydane w odpowiednim katalogu... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 miałem podobnie wzeszedłem do Fedora/RPMS/mc-4.... znalazłem pakiet poklikałem ( ) go a potem potwierdziłem co trzeba zrobić (instaluj) narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satchboogie1 Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 dzięki wielkie, o to mi chodziło pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 mam pytanie a jak wlasnie wlączyc aktualizacje z cd romu? bo mam fc 5 na plytach a instalka niechce mi sie wlaczyc , obrazy (_napewno_ → na pewno) ORT poprawne i chcialbym sprobowac aktualizacji przez cd rom , bylbym wdzieczny za podpowiedz jak to wykonac pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Nie odpowiem bezposrednio na Twoje pytanie, ale zaintrygowalo mnie stwierdzenie, ze "obrazy na pewno poprawne" a mimo tego "instalka niechce" Ci sie wlaczyc... Ja mam na pewno poprawne obrazy, na pewno poprawnie wypalone na plytki i na pewno po zbootowaniu z CD1 i wybraniu jezyka i ukladu klawiatury moge wybrac upgrade istniejacego systemu. A wiec na pewno cos Ci szwankuje - jesli nie bledne ustawienia w BIOSie, to uszkodzony CD1.... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veronx Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 mam obrazy plyt sprawdzone i są poprawne sciągałem nawet raz jeszcze cd 1 aby wykluczyć mozliwosc uszkodzonego obrazu tudzież nośnika , mój problem polega na tym że komputer zatrzymuje sie na samym początku tzn na tym etapie (_odrazu_ → od razu) ORT po naciśnięciu enter (dokłądnie problem opisalem tutaj : http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9891) a moje pytanie brzmi teraz co zrobić aby zaaktualizowac system z poziomu (_yum'a_ → yuma) ORT , dziekuje za odpowiedz pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheli Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Jeszcze co do instalacji to mam jedno pytanko czy nie ma naprawde innej metody d doinstalowania jakiegokolwiek softu z plytyCD lub DVD. Bardzo mnie to dziwie . Mialem kilka dystrybucji i w zadnej czegos takiego nie ylo abym mogl uzyc plyte tylko raz za pomoca domyslnego menadzera pakietow. Czy to bylo SuSE czy Debian czy Aurox czy coskolwiek . Kazda dystrybucja posiada taki menadzer pakietow ze pierwsze co robi to sprawdza lokalne nosniki danych. Tak dla wstepu to wlasnie zainstalowalem pierwszy raz Fedore v5. i juz na wstepie z tego powodu przestala mi sie podobac. Jeszcze jedno jesli jest mozliwosc jakiej zmiany (dodac jakis adres do plikow repo czy cokolwiek) czy rozwiazania tego problemu w inny sposob to bardzo bylbym wdzieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi