grs_84pl Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 configure: error: C++ preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check Pomózcie. Co kolwiek bym nie robił to widze ten sam komunikat. chcialem zainstalowac kdebluetooth i pojawia sie ten błąd. tak samo jest z innnymi źrodlami Sprawdzalem czy mam cpp no i mam. Nie wiem od czego przy tym bledzie zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Taka jedna mała uwaga - staraj się (i nie tylko Ty, ale wszyscy użytkownicy forum), żeby posty były napisane dobrze zarówno merytorycznie, gramatycznie jak i żeby składnia była poprawna. To znacznie ułatwia czytanie i zrozumienie, a co za tym idzie - pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Marzec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Nie mam pojecia o co ci chodzi ! Ale sie nie sprzeczam.. Nigdy nie bawiłem sie ze źródłami. Jak niedawalo sie zainstalowac zrodlem to szukalem rpm'ow Zreszta tak byyło i tym razem. Chodzi o to ze od czasu kiedy wskoczylem na fc5 za każdym razem jak probuje cos zainstalowac otrzymuje ten komunikat. Sytuacje pogarsza jeszcze kyum. Pomyślałem ze zainstalowanie tych pakietow pomoże: compat-gcc-32 compat-gcc-32-c++ gcc-c++ z tym ze zawsze dostaje w kyum-ie ze nie moze znaleść ktoregos z reposytoriów. Napisze moze cos jak zainstaluje w jakis sposob te paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Po co instalować ze źródeł ? Tylko sobie bałagan na dysku robisz, Fedora jest dystrybucją bazującą na RPM'ach jak chcesz sobei kompilować to zmniejsz wielkość partycji i wgraj sobie slackware, chyba że dla satysfakcji kompilujesz, to gentoo wgrajgdzie sam CI kompiluje wszytsko A Fedora jest genialnie oparta na paczkach i nic bym nie kombinował i nie zmieniał ale jak kto lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Marzec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Uzywam głownie paczek alezauwaz ze nie wszytkie paczki sa dla FC5 i też niektore programy nie maja RPM'ów. Co do mojego problemu: zainstalowanie w/w paczek przynioslo upragniony sukces Teraz komenda ./configure nie konczy sie tym denerwującym komunikatem. (Konczy się innymi rownie denerwującymi komunikatami ) Puki co FC5 ma u mnie ocene: 3- Dzieki za zainteresowanie i pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi