Matey Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Witam Mam taki problem, probuje odpalic karte RT24000 (standardowo z problemami), sterowniki ktore znalazlem w necie wymagaja zrodel jaja. No wiec sciagnalem i probuje je rpmbuild --rebuild ale ze mam tylko 1,2Gb miejsca na partycji wszystko po 4h tluczenia sie wysypuje. Ile miejsca potrzeba do tego ? Pieprze sie z tym od wczoraj - przejrzalem wszystkie mozliwe posty tutaj, instalowalem z CVS'a stad a pozniej probowalem stad. Nic nie wychodzi... wywala blad niezgodnosci modulow. Probowalem tez rt2400pci oraz ndwiswrapper ale wynik jest podobny. Prosze o pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Witam stad a pozniej probowalem stad. Nic nie wychodzi... wywala blad niezgodnosci modulow. ... ja robiłem instalkę podobnej karty , też myślałem że sources są potrzebne , ale jednak nie rpm -qa | grep kernel kernel-devel-2.6.15-1.2054_FC5 kernel-2.6.15-1.2054_FC5 jak nie masz devel to nalezy dopakować rpm -Uhv kernel-devel-2.6.15-1.2054_FC5.i686.rpm są na płycie a sources ~(200MB -400MB) po 4h tluczenia sie wysypuje. zależy od sprzętu u mnie na ~1800MHz 10-minut trwało (może 5 ) Uwaga : opisy są zrobione na moją platformę - mogą się różnić moje wypociny http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9212 uaktualnione do FC5 narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agarwean Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Witam, też mam podobny problem. Doinstalowałem pakiet kernel-devel i po wydaniu polecenia: /sbin/depmod -a rt2400, a następnie /sbin/modprobe ra0 wyświetla mi się błąd: FATAL: Error inserting rt2400 (/lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/extra/rt2400.ko): Invalid argument Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 FATAL: Error inserting rt2400 (/lib/modules/2.6.15-1.2054_FC5/extra/rt2400.ko): Invalid argument Sprawdź dowiązania tego pliku ls -l u mnie też tak było ale ponowna instalacja (wymuszone) devela dała efekt . rpm -Uhv --force kernel-devel-2.6.xx-1.xxxx_FC5.i686.rpm /sbin/depmod -a rt2400, a następnie /sbin/modprobe ra0 wyświetla mi się błąd: ??? A Module samo tego nie robi ? modprobe ra0 [....Module]# modprobe ra0 Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi