malagwiazda Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Witam Mam problem z konfiguracja samby. Udalo mi sie skonfigurowac przrgladanie plikow na poziomie zabezbiczen SHARE ale gdy zmienie na USER to nie chce mi zakceptowac hasla mimo iz mam je wpisane do pliku SMBPASSWD. Uzytkowink oczywiscie istnieje, kodowanie jest wlaczone. Lacze sie z samba na Fedora Core 4 przez Windows XP Prof Moze ktos wie jak rozwiazac ten problemik. Dziekuje za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwajcar Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 A SELinux? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malagwiazda Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Tak z SELinux A mój smb.conf wygląda tak: [global] workgroup = DOM server string = aczkolwiek log file = /var/log/samba/%m.log domian logons = yes local master = yes client code page = 852 character set = iso8859-2 security = user browseable = yes os level = 66 nt smb support = yes nt pipe support = yes nt acl support = no unix password sync = false update encrypted = no encrypt passwords = YES null password = false #load printers = YES smb password file = /etc/samba/smbpasswd wins suport = yes guest = ok read only = no #unix password sync = yes #passwd program = /usr/bin/passwd [homes] comment = kolwiekacz path = /usr/local/share/maja guest ok = YES Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda6886 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 a sprobuj wylaczyc SELinux... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwajcar Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Tak z SELinux Musisz powzwolić w konfiguracji SELinux na zapis Sambie do katalogu domowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malagwiazda Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Tak zrobiłem i działa:) wielkie dzieki:) ale mam kolejne pytanie jak ustawia sie maksymalna wielkosc folderów dla poczszczególnych użytkowników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi