1mario Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Mam problem miałem FC4 wszystko śmigało, był problem z automatycznym logowaniem, ponieważ w Mandriva to jest z poziomu centrum sterowania, niestety w Fc4 to nie działa musiałem wchodzić w ekran logowania i ustawiać użytkownika ale działało, a FC5 niestety połowa jest nie przetułmaczona a gdy szukam użyykownika - dodam jedynego prócz root to puste okno pomocy!!!! Aha w ogóle każda chyba fedora ma problemy z partycjami Windowsa Mandriva czyta je bez problemu, niech coś z tym zrobią!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Other Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Środowisko->Administracja->Ekran Logowania Wybierasz zakłądkę users, bo lewej stronei masz ramkę pole z nagłówkiem "Include". Naciskasz Add... i wpisujesz nazwę użytkownika. Następnie przechodzisz w zakładkę bezpieczeństwo i zaznaczasz "Enable automatic Login", po czym wybierasz użytkownika z listy i zamykasz okienko przyciskiem zamknij Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Środowisko->Administracja->Ekran Logowania Nie u każdego to działa. Jeśli Ci to nie zaskoczy to z konta roota gdmsetup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 to jest prawdopodobnie taki sam walek jak z logowaniem na fc4 to wszystko dziala po dodaniu jakiegos w pisu w pewnym pliku... I to bylo na forum ! Jak nie znajdziesz to wtedy poszukam ktore pliki byly u mnie edytowane. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 to jest prawdopodobnie taki sam walek jak z logowaniem na fc4 to wszystko dziala po dodaniu jakiegos w pisu w pewnym pliku... I to bylo na forum ! Jak nie znajdziesz to wtedy poszukam ktore pliki byly u mnie edytowane. pozdrawiam /etc/gdm/custom.conf Zapewne o ten badziewny plik Ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Nie. Nie o to chodziło ! Automatyczne Logowanie Nie bede sierozpisywać lepiej se poczytajcie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi