kamillys Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Wyszła wersja 0.2!!! Ma już przyzwoite GUI i oparta jest na Fedora Frog. Manual: 1) wejdź na https://sourceforge.net/projects/fast-fedora-pl/ 2) pobierz najnowszą wesje Fast Fedora-PL 3) rozpakuj w katalogu domowym użytkownika 4) w konsoli wpisz ./.fasf/fasf 5) Postępuj zgodnie z instrucjami programu Jakieś uwagi? NAPISZ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igla Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 No coz mam problem z tym... ./fast: line 22: syntax error near unexpected token `fi' ./fast: line 22: `fi' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Marzec 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 spróbuj jeszcze raz skopiować skrypt. Poprawiłem troche. Od razu mówie, że nie był testowany, więc zapraszam do testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igla Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 za pozno, nie moglem sposobem dla leniwych to wszystko sam zrobilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 W ogólności - umieściłbym dane z repo w oddzielnych plikach, żeby nie było w kodzie takiego syfu. Rozumiem, że to jest dla FC4, chociaż mam wątpliwości. Nie uruchamiałem tego, przeglądnąłem tylko kod. yum --enablerepo=flash install flash-plugin Jeśli to FC5 to poszukaj dobrze na forum wątków z flashem, bo trzeba temu modułowi chconem zmienić kontetekst (SELinux) i skrypt powinien to robić). yum install gstreamer-plugins-mp3 W FC4 zalecane było o ile dobrze pamiętem gstreamer-plugins-extras (ew. dłuższa nazwa) a nie paczka, którą instalujesz. W FC5 jest to gstreamer-plugins-ugly. Skrypt (poprzedni też) powinien sprawdzać, czy jest dodane odpowiednie repo lub przynajmnieć informować, jakie jest wymagane. yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-$(uname -r)W FC5 będzie to wyglądało kmod-fglrx-$(uname -r), a poza tym lepiej byłoby, gdybyś sobie z faq.fedora.pl skopował odpytanie instalujące fglrx dla najnowszego kernela. yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-$(uname -r) Analogicznie do tego wyżej. Ogólnie ten skrypt to świetna sprawa. Trzeba dbać o jego prostotę i przejrzystość, bo inaczej to będzie porywanie się z karabinem na ciężką artylerię (bash). Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Marzec 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 To dopiero FAST 0.1 przeznaczony dla FC5. Jak ściągnę FC5, to przygotuję specjalną paczkę. Prośba do władz wyższych: po wydaniu wersji stabilnej FASTa prosze o przyklejenie tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Mam nadzieję, że rozwinie się jak automatix lub EasyUbuntu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Marzec 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Projekt się rozwija: ma stronę na SF.net http://sourceforge.net/projects/fast-fedora-pl/ Tam będe wysyłał wydania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Projekt się rozwija: ma stronę na SF.net http://sourceforge.net/projects/fast-fedora-pl/ Tam będe wysyłał wydania. Może warto zainteresować się czymś w stylu pyGTK. Język skryptowy i graficzny interfejs w jednym :-) Ja nie wymagam, tylko sugeruję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Marzec 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Niedługo ogarnę tego FASTa, jak znajdę troche czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Niedługo ogarnę tego FASTa, jak znajdę troche czasu. Nie chcę się czepiać ale skoro do FC5 to yum install kernel-module-ntfs-$(uname -r) jest troche stare i nie sprawdzałem natomiast yum install kmod-ntfs działa ale kernel się zmienia na 2.6.16-1.2080_FC5 a część kodeków to yum install gstreamer-plugins-ugly niektóre nowości są w mini FAQ a tak poza to fajna sprawa narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Kwiecień 1, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Zainstalowałem FC3, właśnie aktualizuje na FC5. Potem zacznę solidnie pracować nad FASTem. THX za podpowiedzi. EDIT:: Zainstalowałem FC5. Chodzi tak jak powinien. Zabieram się do pracy. Może uda mi się zainstalować Xgl, to dodam go do FASTa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Witam Fast działa bez zarzutu. Wprawdzie nie instalowałem wszystkiego ale działa rewelacyjnie. Zero uwag. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Fast działa bez zarzutu. Wprawdzie nie instalowałem wszystkiego ale działa rewelacyjnie. Zero uwag. Może tak nowy temat , o tym i na którą FC działa bo początki były różne , a teraz to może być inaczej Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi