Martee Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 witam wszystkich mam fedore 4 i na niej skonfigurowany Evolution problem polega na tym ze kiedy chce wyslac poczte pojawia mi sie komunikat DATA command failed: VIRUS Oversized.Zip FOUND. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 jesli sie nie myle to dostajesz komunikat o wirusie znajdujacym sie w pliku Oversized.Zip przeskanuj plik jakims skanerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martee Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 przepraszam ale nie bardzo sie orientuje jakim skanerem mam skanowac ten plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Jakimkolwiek skanerem antywirusowym pod Linuksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 A ja myślę, że jest inaczej. Ten serwer smtp na który wysyłasz pocztę (tam gdzie masz konto), nie chce zaakceptować twojej wiadomości, bo pewnie przekracza ona jakiś rozmiar - stąd oversized. Skaner av serwera pewnie traktuje to jako wirus. Przetestuj to wysyłając zwykłego maila, bez załączników. Możliwe jest też, że wysyłasz plik Oversized.zip i on zawiera wirusa. Wtedy sprawdź ten plik tak jak pisał kolega. I napisz co to za serwer, oraz jak duży jest mail. walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi