mysio Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Czy ktoś wie kiedy będą normalne stery do kart Nvidia na FC5. Bo na razie X prawie pali mi procka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 http://rpm.livna.org/fedora/5/i386/ Już są!!! I dla NVidia i dla ATI. Wystarczy zaktualizować kernel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 szkoda że na livna.org nie ma starszych sterów nvidi bo na tych nowych sterach moja grafa nie chodzi musze jechać na standardowych z instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 http://people.redhat.com/davej/kernels/Fed...C5/RPMS.kernel/ Zródło "najnowszych" kerneli dla Fedory(oficjalne kompilacje). Tak dorzucę gdyby ktoś nie wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysio Napisano Marzec 29, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Czuje się jak nowo narodzony ze sterami od nvidi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Już są!!! I dla NVidia i dla ATI. Wystarczy zaktualizować kernel. Dla ATi jeszcze nie ma, testują chłopaki dopiero co te wykrzaczające się sterowniki robią z nowym jajkiem... Mam nadzieję, że w bardzo niedługim czasie sterowniki będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 Już są!!! I dla NVidia i dla ATI. Wystarczy zaktualizować kernel. Dla ATi jeszcze nie ma, testują chłopaki dopiero co te wykrzaczające się sterowniki robią z nowym jajkiem... Mam nadzieję, że w bardzo niedługim czasie sterowniki będą. kmod-fglrx-8.23.7-4.2.6.16_1.2080_FC5.i686.rpm Właśnie jadę na tych sterownikach, więc nie gadaj Nie ma sterowników dla 64 bitów i prawdopodobnie chłopcy z livny nie poradą sobie z 8.23.7 na 64 bity. Zbyt wiele problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Już są!!! I dla NVidia i dla ATI. Wystarczy zaktualizować kernel. Dla ATi jeszcze nie ma, testują chłopaki dopiero co te wykrzaczające się sterowniki robią z nowym jajkiem... Mam nadzieję, że w bardzo niedługim czasie sterowniki będą. Chyba jednak działają Pierwsze sterowniki które zadziałały na mojej karcie (Radeon 9600 PRO). Może czas spróbować _PaT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Już są!!! I dla NVidia i dla ATI. Wystarczy zaktualizować kernel. Dla ATi jeszcze nie ma, testują chłopaki dopiero co te wykrzaczające się sterowniki robią z nowym jajkiem... Mam nadzieję, że w bardzo niedługim czasie sterowniki będą. Chyba jednak działają Pierwsze sterowniki które zadziałały na mojej karcie (Radeon 9600 PRO). Może czas spróbować _PaT? On ma 64-bitowca więc może mieć problemy. Z tego co czytałem na rage3d.com to raczej tego wydania nie zmuszą do działania na FC5 64 bity. Jeszcze jedna rzecz mianowicie: Wczoraj z gajownikiem doszliśmy do wniosku, że biblioteka libGL.so.1.2 nie jest do końca dobrze zrobiona tak jak flash macromedii. Trzeba użyć polecenia: chcon -t texrel_shlib_t /usr/lib/ati-fglrx/libGL.so.1.2 I już nie ma problemu z SELinuksem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi