pvw Napisano Marzec 29, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 29, 2006 jestem po zainstalowaniu fc5, i przy kilku juz kompilacjach roznych programow(np dc++) wyrzuca mi blad: checking for Qt... configure: error: Qt (>= Qt 3.0) (headers and libraries) not found. Please check your installation! mam sobie od nowa zainstalowac qt, co jest nie tak z obecna instalacja,brakuje komponentow?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 a moze nie masz zainstalowanego KDE i po prostu twoj system nie zainstalowal bibliotek Qt. sproboj yum install Qt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 do kompilacji programów potrzebne są bilbioteki devel np: qt-devel- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pvw Napisano Kwiecień 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 ok, wiec znalazlem katalog qt -> /usr/lib/qt-3.3/ mam tam 4 katalogi: bin, etc, lib, plugins i w zasadzie niewiele w nich jest, nie ma ani qt-devel ani qt-moc którego tez mi brakuje, instalowalem FC bez KDE. powinienem od nowa cale qt zainstalowac? skad mozna sciagnac zeby miec calosc biblioteki bez zadnych brakow juz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 doinstaluj pakiet qt-devel np: yum install qt-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi