Skocz do zawartości


Zdjęcie

Problem Z Wifi Do Tv Samsung


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pinceta

Pinceta

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 26 październik 11

Napisano 26 październik 2011 - 19:11

Witam, zakupiłem kartę sieciową Pentagram model p6132-07 , aby korzystać z internet tv w moim tv samsung c680 plasma. wszelkie próby ustawień spełzły na niczym. udało mi się ręcznie wpisac MAC, IP, bramę, DNS, a potem wykonuję test sieci i tv woła, że pakiet dla bramy nie halo....brak połączenia z bramą i mam sprawdzić ustawienia sieci. A qrcze internet smiga w domu aż milo. Dodam, że mam kablówkę i modem motorola, potem podłączony router Netgear ( aby każdy korzystał z netu w domku), ale tv nie moge rozbujać. Może ktoś miał podobny problem i jakoś udało się to połączyć? Zaznaczę, że nie robiłem z kartą nic, tylko od razu podłączyłem do tv i potem myślalem ,że automatycznie wykryje, ale nie. Wpisałem ręcznie adresy i na tym stanąłem. pomocy......
  • 0

#2 zybex_pl

zybex_pl

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 257 postów

  • Rejestracja: 19 styczeń 06
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:szczucin/tarnów
  • Zainteresowania:Rock, Sex & Porter
    szwędanie po górach

Napisano 26 październik 2011 - 19:40

Zakładając że TV "widzi" wspomnianą kartę to powinno działać od strzała. Czy nie masz przypadkiem ustawionego filtrowania mac-adresów na routerze ?
Nie chcę filozować ale wydaje mi się że Samsungi mają specjalne wejście cóś "Samsung Extension cośtam", i może powinieneś iść w tym kierunku ?
  • 0

#3 Pinceta

Pinceta

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 26 październik 11

Napisano 26 październik 2011 - 19:59

Zakładając że TV "widzi" wspomnianą kartę to powinno działać od strzała. Czy nie masz przypadkiem ustawionego filtrowania mac-adresów na routerze ?
Nie chcę filozować ale wydaje mi się że Samsungi mają specjalne wejście cóś "Samsung Extension cośtam", i może powinieneś iść w tym kierunku ?

wydaje mi się, że problem może tkwic w samym routerze. Tylko qrna jak to ustawić?
  • 0

#4 zybex_pl

zybex_pl

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 257 postów

  • Rejestracja: 19 styczeń 06
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:szczucin/tarnów
  • Zainteresowania:Rock, Sex & Porter
    szwędanie po górach

Napisano 26 październik 2011 - 20:14

Nie znam na pamięć ustawień Netgear-ów ale szukałbym w ustawieniach Wireless/Security wpisów typu Allow access, Deny access itp...

A generalnie na czym to "wydaje mi się" opierasz? Router konfigurowałeś ty, ktoś ci konfigurował czy też jedziesz na ustawieniach z pudełka ?
  • 0

#5 Pinceta

Pinceta

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 26 październik 11

Napisano 26 październik 2011 - 20:19

Nie znam na pamięć ustawień Netgear-ów ale szukałbym w ustawieniach Wireless/Security wpisów typu Allow access, Deny access itp...

A generalnie na czym to "wydaje mi się" opierasz? Router konfigurowałeś ty, ktoś ci konfigurował czy też jedziesz na ustawieniach z pudełka ?

router konfigurował komputerowiec dwa lata temu i wszystko działało bez zarzutu. na jakimś forum wyczytałem, że jakies dchp nalezy wyłączyć ( mie jestem informatykiem i dla mnie to nic w ząb )
  • 0

#6 zybex_pl

zybex_pl

    Ekspert

  • Użytkownicy
  • 257 postów

  • Rejestracja: 19 styczeń 06
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:szczucin/tarnów
  • Zainteresowania:Rock, Sex & Porter
    szwędanie po górach

Napisano 26 październik 2011 - 20:27

Jeśli jest tak jak mówisz to dzwoń po zaprzyjaźnionego "komputerowca" najlepiej "linuksiarza", jak kumaty to w 5 minut zrobi.
  • 0

#7 Pinceta

Pinceta

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 4 postów

  • Rejestracja: 26 październik 11

Napisano 26 październik 2011 - 20:33

Jeśli jest tak jak mówisz to dzwoń po zaprzyjaźnionego "komputerowca" najlepiej "linuksiarza", jak kumaty to w 5 minut zrobi.

chyba tak zrobię bo mnie zaraz szlag trafi - chciałem corce zrobic niespodziankę, a tu walcze z tym badziewiem juz caly wieczór
dzięki za pomoc
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników