Qris Napisano Styczeń 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2007 Witam. Nie mam dźwięku w serwisach typu youtube.com a także w gierkach, prezentacjach typu flash. W systmie są dźwięki, mp3 śmigają, radia internetowe również , ogólnie wszystko, tylko nie to o czym mowa w temacie. Mój system to FC6, KDE, Opera9. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniello Napisano Styczeń 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2007 Musisz zaktualizować flasha. Najprościej jest dodać repozytorium macromedia do yuma. Instrukcję jak to zrobić znajdziesz na faq.fedora.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2007 Qris napisał, że nie ma dzwięku a nie flasha... Z jakiekiej przeglądarki korzystasz?? Firefox? Jeżeli tak to jest specjalny plugin pod firefoxa pozwalający odtworzyć dzwięk w stronach mających flasha. Poszukaj o tym na forum i na google było już o tym mówione :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trane Napisano Styczeń 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2007 Napisał, że Opera. Nie masz dźwięku zawsze? Bo ja nie mam dźwięku we flashu jak słuchałem muzyki podczas włączenia przeglądarki. Dalej nie wiem jak to naprawić, by działało mi to zawsze ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Styczeń 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2007 mam to samo co trane... moge robic tylko jedna rzecz, albo mp3 albo muzyka albo flash... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrk Napisano Styczeń 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2007 przeglądarki używają jeszcze starego serwera OSS ,a większośc programów używa ALSY,a z urządzenia dźwiękowego w linuksie może korzystać tylko chyba jeden serwer dźwięku więc może tu jest problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 Na blokowanie dźwięku przez flasha pomaga instalacja nowej wersji flasha ale to jest wersja beta i może nie działać. Instaluje się na własną odpowiedzialność. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qris Napisano Styczeń 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2007 Cytat z innego forum xxx73xxx wpisz w konsoli: su - i jako root: yum -y install mozplugger Następnie w konsoli alsamixer Wciśnij TAB, tak żeby przejść do zakładki (podświetlić na żółto) "{Capture]". Natępnie przejedź kursorami na "PCM" i włącz je spacją. Powinno się pojawić coś takiego: L R CAPTUR To samo można zrobić z: menu Środowisko -> Regulacja głośności -> Zakładka Nagrywanie i włącz PCM Dźwięk powinin działać Dźwięk śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi