adam1111 Napisano Listopad 28, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2008 witam mam problem ze skype, programik sie zainstalowal podczas testow glosowych jest ok ale gdy wlaczam test wideo to skype znika, mam fedora 10 kde4 kamera creative (Bus 005 Device 002: ID 041e:4068 Creative Technology, Ltd WebCam Live! Notebook) prosze o pomoc. [adam@localhost ~]$ skype Starting the process... Skype Xv: Xv ports available: 17 Skype XShm: XShm support enabled Skype Xv: Using Xv port 66 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 Wyłącz SELinuksa na próbę. setenforce 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaru Napisano Grudzień 2, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 2, 2008 Nie liczłbym na Skype... potrafi robić takie cuda z Fedorą jak i z "jedynym słusznym systemem", że się odechciewa...zwłaszcza jak dorzuci się kamerkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legionize Napisano Styczeń 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2009 witam mam problem ze skype, programik sie zainstalowal podczas testow glosowych jest ok ale gdy wlaczam test wideo to skype znika, mam fedora 10 kde4 kamera creative (Bus 005 Device 002: ID 041e:4068 Creative Technology, Ltd WebCam Live! Notebook) prosze o pomoc. [adam@localhost ~]$ skype Starting the process... Skype Xv: Xv ports available: 17 Skype XShm: XShm support enabled Skype Xv: Using Xv port 66 Witam, Mam ten sam problem na fedora10. w cheese odpalam i normalnie widać obraz z kamerki, a gdy biorę test w skype albo odpalam przy rozmowie z kimś to zamyka się skype. Ale np. gdy proboje odpalić w CamE to wyskakuje błąd.. [root@r00x ~]# lsusb Bus 001 Device 008: ID 046d:08aa Logitech, Inc. Labtec Notebooks [root@r00x ~]# camE camE: camE 1.9 - (c) 1999, 2000 Gerd Knorr, Tom Gilbert camE: grabber config: size 320x240, input 0, norm 0, jpeg quality 75 can't load font arial/8 can't load font arial/8 No supported palette found, please report your device to the author Ciągle kombinuje ale jak narazie nie wychodzi ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AbraKadabra Napisano Luty 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2009 Witam, Sprawdz może coś takiego LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Luty 11, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 11, 2009 W konsoli uruchom (być może jako root): strace skype >plik Uruchom kamerę tak jak zwykle i jak sie zamknie wklej powstaly plik na forum. M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugaz1978 Napisano Luty 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Luty 23, 2009 U mnie zadziałało:-) LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farcry422 Napisano Lipiec 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2009 Miałem identyczny problem na Fedora 11 i umnie to też pomogło wielkie dzieki za radę wspaniała rada LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farcry422 Napisano Sierpień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2009 W konsoli uruchom (być może jako root): strace skype >plik Nic nie zapisuje się do pliku chodż w Terminalu troche miesza to, a na koncie root-a musze rejestrować konto na nowo nie mam zamiaru tego robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi