me-hau Napisano Październik 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2009 Witajcie, Jakiś rok temu przesiadłem się z Dell D600 -> RIP robi za bramę sieciową -> na FSimens Amilo LI 2727. Postawiłem oczywiście Fedora, czekała mnie niestety przykra niespodzianka, wifi -> Atheros 5007EG -> nie działało No i się zaczęło, madwifi ndiswraper, cokolwiek by uruchomić kartę. załamka totalna, cały rok informatyki na PŁ śmiał się że najlepszym sposobem odpalenia wifi na moim komputerze pod linux jest uruchomienie visty. w tym modelu, jak i w wielu innych, za uruchomienie karty wifi odpowiada kombinacja klawiszy fn+f1, nic nowego. Ciekawe jest to, że wciśnięcie ich nie uruchamia sprzętowo karty, tylko... soft, oczywiście jaki -> łindołszowy jest to przypadek dość częsty, lecz w sprzęcie marki Acer Kiedyś powstał nawet projekt:: aceracpi skończył się na kernelu 2.6.25 i został przeniesiony do jądra jako... moduł acer-wmi moduł ten oczywiście nie ładuje się sam u mnie, bo to nie acer tylko fSimens lecz modprobe acer-wmi zdziała cuda wniosek, zanim przekombinujecie sprawdźcie guziczek warto sprawdzić czy wasz laptop nie cierpi na podobną przypadłość jak mój pozdrawiam jako szczęśliwy posiadać działającego WiFi pod Fedora 11 x86_64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi