beata23 Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 witam ! Zainstalowalem fedore core 3.0 i jest problem.jak wchodze do terminala czyli do linii komend i wpisuje ifconfig wypisuje mi bash ifconfig notfound. tak samo dzieje sie przy wpisaniu useradd pisze mi ze bash useradd notfound. jak daje mu echo $shellto pisze ze /bin/bash \ jak dam man useradd to pisze wszystko o tej komendzei co robic ??? help mi szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 te komendy działają tylko z pełnymi uprawnieniami roota przeloguj się na roota za pomocą polecenia su - i wszytko będzie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beata23 Napisano Czerwiec 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 dzikei ci ! faktycznie Q ale sprawdzlem i po zalogowaniu sie na su pyta o haslo ok przyjmuje je i o dziwo nadal nie mozna wpisac adduser takze problem mam nadal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Czerwiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2005 zamiast su używaj su - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beata23 Napisano Lipiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 su - dziala !!!!! rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi