brocha Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Proszę o wyjaśnienie bo nie wiem czy dobrzez zrozumiałem z tego co wyczytałem w różnych postach. Jesli mam fedore 5 64 bitowa - to mam zainstalowac 32 bitowe wrsje javy i flesha a potem 64 czy tylko 32 bitowe? A przy okazji lepiej uzywac w fedorze gnoma czy kde? Czy jesli w fedorze ma automatycznie zaistalowane Pirut - to czy musze instalwoac Yuma? I czy moge zistalowac jave i flesha przez piruta ? Sorry ale jestem nowy w (_linuxie_ → Linuksie) ORT i nie kojarze jeszcze za bardzo jak to wszystko biega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 (edytowane) 1) Nie ma wersji Flasha 64-bitowej. Z tego co się orientuje będziesz potrzebował 32-bitowej przeglądarki(taka chyba jest w FC5, ale pewien nie jestem). 2) Gnome jest bardziej zintegrowany z Fedorą(albo na odwrót ;-]) 3)Pitut jest graficzną nakładką na YUM tak samo jak PUP(Software Updater) Edytowane Marzec 30, 2006 przez _PaT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brocha Napisano Marzec 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 aha jeszcze jedno pytanie Selinux powinno byc wlaczone, a jesli tak to w jakiej opcji? Jestem uzytkownikiem domowym - nie chce oczywiscie zeby mi ktos wlazl do komputera - nie wiem czy potrzebuje selinux? brocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 aha jeszcze jedno pytanie Selinux powinno byc wlaczone, a jesli tak to w jakiej opcji? Jestem uzytkownikiem domowym - nie chce oczywiscie zeby mi ktos wlazl do komputera - nie wiem czy potrzebuje selinux? brocha SELinux jest bardzo potrzebne. Nie będę tłumaczył dlaczego, ale przede wszystkim bezpieczeństwo. Konflikty z SELinux są powodowane tylko i wyłącznie słabą wiedzą o nim przez programistów. Większość tatkich problemów da się rozwiązać, np. problemy z bibliotekami: chcon -t texrel_shlib_t /sciezka_do_biblioteki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 A przy okazji lepiej uzywac w fedorze gnoma czy kde? widze proba rozpetania kolejnej flamewar ...ja wole Xfce ...bo TAK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 A przy okazji lepiej uzywac w fedorze gnoma czy kde? widze proba rozpetania kolejnej flamewar ...ja wole Xfce ...bo TAK! Nie wcinaj się :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi