vip13 Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 dzisiaj grzebalem troche w xorg.conf i oczywiscie cos spieprzylem... teraz wylacza mi sie monitor po wstepnym zaladowaniu systemu(mam na mysli pierwszy ekran odpalania systemu - Booting Fedora Core,etc..) monitor przechodzi w stan czuwania a ja jestem pozbawiony jakiego kolwiek dostepu.. mysle nad Linux Live CD ale moze znacie inny sposob? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 wklej zawartość xorg.conf to zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 30, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 chetnie tylko ze nie mam dostepu do fedory. pisze spod windy o_0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 są programy do odczytu partycji ext2 i ext3 spod windowsa, mam taki ale nie pamiętam jak sie nazywa. Jak poszukasz to znajdziesz łatwo. Z drugiej strony livecd też rozwiąże problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snake Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 wystartuj w init 3 i wykasuj wpis rhgb Pozdro PS. Podczas startu wyedytuj menu od gruba (było jak to się robi) i ustaw na końcu linijki kernel ...3 oraz skasuj rhgb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walwat Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Takim programem do dostepu do Linuksa spod windy jest np. Paragon Mount Everything. Nawiasem mówiąc distro Linuksa oparte na Gentoo i zwindowane. Nie polecam (w moim Linuksie kiedyś narzeżbiło i pododawało windowe kosze...), no ale jak nie masz wyjścia to spróbuj. Gdybys jednak w jakiś sposób dostał się do Linuksa i podmontował partycję z binarkami (nie wiem jaka to u ciebie), to spróbuj komendy "xorgcfg -textmode". Będziesz miał możliwość konfiguracji i zapisania pliku w /etc. Nic sobie nie spieprzysz, bo zawsze bedziesz mógł to powtórzyć i nadpisać plik konfiguracyjny w /etc. To jest patent z Free BSD, ale pod FC3 też działa sprawdzałem. walwat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 chetnie tylko ze nie mam dostepu do fedory. pisze spod windy o_0 Zawsze można z live CD odpalić system i zgrać co potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Marzec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 A to nie jest przypadkiem tak, ze jak sie wywali xorg.conf i zrosbi restart, to konfigurator wszystko ładnie spróbuje ustawić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vip13 Napisano Marzec 31, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 jesli wywale xorg.conf system utworzy nowy. tylko ze nie mam dostepu do fedory-nie wlacza sie monitor. zrobie tak jak radzili koledzy wyzej tylko jak narazie nie mam na to czasu [edit] po wywaleniu xorg.conf wszystko chodzi.. jednak tylko na standardowych sterownikach do karty graficznej.. po wybraniu jako sterownika fglrx monitor sie wylacza i konczy sie zabawa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi