siekiera Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 Już mam z tymi oknami w KDE. Prawym przyciskiem na pasku zadań->Konfiguruj panel->Pasek zadań (po lewej) i odznacz->Pokaż okna ze wszystkich pulpitów. Co do amaroKa, chyba nie pomogę - nie używam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 (edytowane) W amarok'u wyrzuca mi, że amarok wykrył now przenoścne urządzenia mediów (...) Wygląda na to, że znów nie mam czegoś zainstalowanego, możesz(cie) mi pomoć? A wiesz może, czy jest możliwość w KDE (bo w GNOME tak jest standardowo), by jeżeli otworze coś na Pulpit 1, to by ta aplikacja widniała na pasku "Sartu", ale tylko w Pulpit 1, tak że jak wejde na Pulpit 2 to nie będzie tej aplikacji na pasku startu (i tak dla każdego z pulpitów)? 1)Nie wiem czy dobrze zrozumiałem , jest bo ja robiłem i w GNOME i KDE że na pasku widnieją programy tylko z otwartego okna – w druga stronę też . Ja mam GNOME i nie przełączę się , ale z pamięci spróbuje , Musisz wejść w ustawienia KDE >> pulpity (standardowo 4 ja 2) zmienić zakładkę i poszukać jest na pewno gdzieś w tych okolicach . 2)Fedora Core 5 Linux Installation Notes (EN) http://stanton-finley.net/fedora_core_5_in...ml#Installation Z FC4 większość kodeków posiada bardzo podobne nazwy – więc czytać + yum , podałem na samym początku kilka kodeków weź same nazwy chodzi o mp3 ? “Add/Remove Software” – graficzna nakładka na yum-a , lub yumex ( do wyboru do koloru) "Add/Remove Software” wpisz codec i ...... http://fedoraproject.org/wiki/Tours/Fedora...Core5/007_Pirut Narka Edytowane Kwiecień 3, 2006 przez jaro33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrAvIkK Napisano Kwiecień 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 Właśnie chodzi mi o to, by na pasku były wyświetlane tylko programy z aktywnego pulpitu. 2)Fedora Core 5 Linux Installation Notes (EN) http://stanton-finley.net/fedora_core_5_in...ml#Installation A to apropos czego bo nie bardzo rozumiem A kojarzycie jak zmienić te ustawienia dla myszki, i co zrobić z tymi 'resetami' ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 A to apropos czego bo nie bardzo rozumiem http://stanton-finley.net/fedora_core_5_in...ml#Installation inne rzeczy + codecki sory coś adres się w......./ podałem poprawiony/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrAvIkK Napisano Kwiecień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Co do kodeków, które mi podałeś na #1 stronie. Tych oto nie mogłem znaleźć w yumex: - vorbis-tools-1.1.1-1.2.1 - sox-12.17.9-1.2 - lame-3.96.1-4.lvn5 Siekiera, co dopulpitów zadziałało, wielkie thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Co do kodeków, które mi podałeś na #1 stronie. Tych oto nie mogłem znaleźć w yumex: - vorbis-tools-1.1.1-1.2.1 - sox-12.17.9-1.2 - lame-3.96.1-4.lvn5 yum install vorbis-tools yum install sox Reszta z odtwarzaczami mi się pakowała Potem tyko sprawdzenie rpm -qa | grep lame lame-3.96.1-4.lvn5 wpisz codec i ...... pirut w konsoli lub Add/Remove Software z Aplikacje http://fedoraproject.org/wiki/Tours/Fedora...Core5/007_Pirut itp Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrAvIkK Napisano Kwiecień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Loading "installonlyn" plugin Setting up Install Process Setting up repositories livna [1/7] gst-0.10-apps [2/7] updates [3/7] core [4/7] gst-0.10-deps [5/7] extras [6/7] gst-0.10-gst [7/7] Reading repository metadata in from local files Parsing package install arguments Nothing to do To dostjaje po wpisaniu yum install vorbis-tools i yum install sox. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 To dostjaje po wpisaniu yum install vorbis-tools i yum install sox. Nie znam za bardzo angielskiego ale: same pluginsy nic nie dadzą należy je dobrać do odtwarzacza który z nich skorzysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrAvIkK Napisano Kwiecień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 To dostjaje po wpisaniu yum install vorbis-tools i yum install sox. Nie znam za bardzo angielskiego ale: same pluginsy nic nie dadzą należy je dobrać do odtwarzacza który z nich skorzysta Czyli że co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Kwiecień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 23, 2006 Czyli jak zainstalujesz np. xmms-mp3, to amarok, totem ird. nie odtworzy ci mp3, tylko XMMS. To tak samo, jak byś próbował zakładać lewego buta na prawą nogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi