mikawajos Napisano Lipiec 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2004 Heyah! oto mój problem pokrótce: instaluję Fedore Core2 na dysku (maxtor 80GB-8 MB cache, 256 RAM, 1,6 Duron, GeForce 440MX)- mam 2 partycje NTFS (15 GB- system XP i 50 GB- dane), 1 SWAP-a (500MB), Ext3 10 GB na (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Przy poczatku instalacji (_linuxa_ → Linuksa) ORT pojawia się komunikat że dysk ma nieprawidłową geometrię którą należałoby skonfigurować w BIOSI-e. Jednak jak dam CANCEL idzie dalej instalacja. Przebiega ona normalnie - partycje zakłada on normalnie. Jednak potem jak odpalę Xp-eka to nie mam dostępu do partycji NTFSa 50 GB-pisze że jest niesformatowana(format RAW)- dane idą spać (chyba?? - bo 2 razy już mi poszły ). Co dalej? Ma ktoś jakiś pomysł na ominięcie tego? Ja doszedłem do tego że chiba nadpisuje mi MBR windy - ale w sumie strzelam bo się mało znam. Z góry dzięki za każdą radę. Pozdro mikawajos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 poczytaj forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikawajos Napisano Lipiec 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 Heyah! Dzieki za pomoc.sprawdze zaraz - a propo poszlo mi spac 80 GB masakra-tak to jest jak robilem to o godz. 3 w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POSTER Napisano Sierpień 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2004 witam, ogolnie sprawa ma sie tak: najpierw zainstaluj Winde a potem (_linuxa_ → Linuksa) ORT boot loader umiesc w glownym rekordzie rozruchowym dysku wtedy wszystko bedzie smigac bez problemu u mnie dziala - probowalem z lilo i grubem pozdrawiam POSTER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi