LIzard Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 Witam panow jestem totalna lamka w (_linuxie_ → Linuksie) ORT ale chcialbym, zeby moja karta graf dzialala i otoz jest problem, nie che wgrywac nowych sterow nvidi (czytalem xze duzo ludzi ma znimi problemy) jako ze zakupilme dystrybucje z Linux+ extra to ma na plycie stery nvidia-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run, ale juz nastarcie pojawia sie prbolem wychodze z xow telinit 3 system wylacza apre rzeczy wyskakuje jakis bledzik (wg mnei nie istotny) zapuszcza instalke (sh) i teoretycznie zaczyna sie instal (w instaltorze sterow)acja dochodzi do 100% (ale chyba skrypt) po czym wychodzi mi cos takiego: ERROR: Unable to fiind system utlility 'ld': please make sure... i tam dalej ze mam sprawdzic czy mam to zaisntalowane itp. otoz nie wiem co to jest skad to wziasc i jak to zainstalowac prosze o pomoc, bo narazie troche mnie to zniecheca do (_linuxa_ → Linuksa) ORT ;( a i oczywiscie mam fedora core 2 zapuszczona na 20gb dysku 1,7 cel karata graf gfc2mx Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 1. Poczytaj forum - uzyskasz cenne wskazówki 2. te stery na pewno działają pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LIzard Napisano Lipiec 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 a byc moze i dzialaja ale co z tego jak i tak ich nie zainstaluje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 a byc moze i dzialaja ale co z tego jak i tak ich nie zainstaluje ? Dlaczego? Jak innym się udaje to i Tobie Jak masz jakiś problem - pytaj z chęcią pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUChY Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 nvidia-Linux-x86-1.0-5336-pkg1.run nie odpala sie na standardowej Fedorze, sciagnij najnowsza wersje nvidia-Linux-x86-1.0-6106-pkg1.run (nie pamietam numeru) i wtedy daje 100% nawet dla lam (sam tez nia jestem) ze pojdzie LINK... - i zycie stalo sie prostsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LIzard Napisano Lipiec 26, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 ok sprawdze to kozystajac z tego ze mam tu ten watek zapytam jescze czy istniejje jakis downaloader typu getright na (_linuxa_ → Linuksa) ORT ? najlpeiej zeby ladnie wspolpracowal z fedorka nasza kochana edit: no i niestety panowei..... d_pa ... dokladnie ten sam blad... co to jest to ld do diaska ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 A źródła kernela masz zainstalowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2004 Ludzie - czytacie posty?! przecież podałem linka do najnowszych sterów .... człowiek się męczy, napracuję .... niewdzięcznik LIzard naprawdę możemy Ci pomóc - ale troszkę się w to zaangażuj wszystko się da zrobić jak się tylko człowiek postara - ja jestem również skłonny pomóc - ale chociaż przeczytaj to co próbuję napisac do Ciebie Co do twojego nowego pytania - to zacznij, proszę, nowy TEMAT. Później przez takie postępowanie panuję chaos na forum i nic nie można znaleźć ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tajson Napisano Lipiec 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2004 (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak uruchomić plik run jestem jeszcze zielony i (_niewiem_ → nie wiem) ORT z czym to się je może ktoś jak krowie na rowie to opisać :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2004 (edytowane) Spróbuję najkrócej i najprościej jak potrafię Założenia: I.Masz źródła jajka. II.Używasz Gruba. (najlepiej .... a pewnie tak jest jak nie to też jest wyjście) Instalacja 1.Ściągasz instalkę z powyżej podanego przeze mnie adresu, do swojego domowego katalogu /home/twoja_nazwa 2.Restartujesz system. 3.Podczas uruchamiania, kiedy pojawi się okienko Gruba, a.zjedz kursorem na system który zamierzasz uruchomić i naciśnij literkę a. b.dopisz na końcu lini linux 3 i naciśnij ENTER c.naciśnij literkę b 4.Zaloguj się na konto roota 5.Wejdź do katalogu gdzie masz sterownik cd /home/twoja_nazwa (lub tam gdzie ściągnąłeś sterownik) 6.Wydaj komendę sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6106-pkg1.run 7.Wyedytuj plik /etc/X11/xorg.conf 8.W Section "Module" zahaszuj – Load "dri" i ewentualnie wywal jeszcze Load "GLcore " 9.potem zmień Driver "nv” na Driver "nvidia" Odpal system ponownie .... Jak nie używasz Gruba omiń pkt 2 i 3 a zamiast tego przełącz się używając np. kombinacji klawiszy ctrl alt F4, zaloguj na konto roota i wydaj komendę init 3 Dalej – patrz pkt 5. powodzonka PS. Zapomniałem - należy zrobić jeszcze dowiązanie do źródeł: ln -s /usr/src/linux-posiadany_nr_jaja /usr/src/linux Edytowane Lipiec 28, 2004 przez marcYr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LIzard Napisano Lipiec 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 :lammer: nie mam zrodel jajka... doinstalowac i mowice ze wszystko bedzie cacy ? skozystam ze sciagi marcYr poprawiam zeby nie bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 [...] skozystam ze sciagi mareYr co Ty zrobiłeś z moim nickiem :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tajson Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 dzięki jesteś ql wszystko poszło ok powiązanie miałem jak instalowałem neo to musiało być wszystko działa jest super dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LIzard Napisano Lipiec 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 no i geforce smiga panowie !! dzieki wam za pomoc wielkie !! szczegolnie wujowi ktory jednym zdanie rozwiazal moj problem thaks ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2004 no i geforce smiga panowie !! dzieki wam za pomoc wielkie !! szczegolnie wujowi ktory jednym zdanie rozwiazal moj problem thaks ! Tak z czysteo edukacyjno-informacyjnej ciekawości - Jakie to było zdanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi