Skocz do zawartości

Dziwne Działanie Procka Z Jądrem;-(

Zygmunt

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego nie chce mi się uruchomic l;inux na podkręconym procku???

Nie chodzi tylko o Fedore, w ogóle.

Win dziala spx, jego szybkośc włączenia mnie zadziwiła, a Linux mi siada ;(

Czy Linux wyvciąga z procka max ile może, bo nawet jak troche potkreciłem to nie widać róznicy.

Czy jest coś o tym w doc's???

=======================

Sempron 2800 64(<-niby)

Dlaczego nie chce mi się uruchomic l;inux na podkręconym procku??? Nie chodzi tylko o Fedore, w ogóle.
Poniewaz Linux jest duzo bardziej czuly na niestabilny/uszkodzony hardware od Okienek. Na delikatnie walnietym sprzecie Okna rusza, natomiast Linux bedzie sie sypac (i dobrze!) Jesli po podkreceniu wszystko bedziesz mial na 100% w porzadku, Linux bedzie smigać.

Dlaczego nie chce mi się uruchomic l;inux na podkręconym procku??? Nie chodzi tylko o Fedore, w ogóle.
Poniewaz Linux jest duzo bardziej czuly na niestabilny/uszkodzony hardware od Okienek. Na delikatnie walnietym sprzecie Okna rusza, natomiast Linux bedzie sie sypac (i dobrze!) Jesli po podkreceniu wszystko bedziesz mial na 100% w porzadku, Linux bedzie smigać.

Z tym to nie do końca się zgodzę. Miałem ramy puszczone na DualChannel 400 (na Athlonie XP więc to tylko chwyt marketingowy, tzw. wąskie gardło) i Windows nie odpalał, linux natomiast dochodził do X'ów. Wróciłem do DDR 400 bez dual channel(maksymalnie z dual channel chodziły na 380MHz). Nie sądzę więc, że linux jest taki "czuły" na podkręcanie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...