Stef Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Pobawiłem się chwilę tym edytorem i mnie chyba zatrzyma na dłużej, jednak mam dwa problemy: 1. Jak włączyć takie znajdź wprowadzając zamiast beznadziejnego normalnego szukania? 2. Jak włączyć automatyczne sprawdzanie pisowni z automatu (teraz muszę za każdym razem dla każdego nowootwartego dokumentu)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Sprawdź, czy nie pokazujesz skrinów z wersji nowszej niz twoja. 2. Jak włączyć automatyczne sprawdzanie pisowni z automatu (teraz muszę za każdym razem dla każdego nowootwartego dokumentu)? Zaznaczasz ptaszka w menu narzędzia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stef Napisano Kwiecień 5, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Ad1. Miało być w 2.14 Ad2. A to działa u Ciebie? Ponieważ u mnie nie (a sprawdzałem nawet na nowym użytkowniku). Działa to tak że mogę sobie to włączyć a jak otwieram kolejny plik to nawet muszę odznaczyć i zaznaczyć żeby zaczeło działać.. innymi słowy funkcja nie chce się tak jakby zapmaiętać że działa/ma działać (już prościej nie potrafię). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Kwiecień 5, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2006 Mam gedita 2.10 Nie widzę w gedicie zadnego argumentu startowego dla automatycznego sprawdzania pisowni. Sprawdź klucze w gconfie. Zawsze można wysłac propozycje (request)do autorów gnoma przez program bug-buddy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi