Other Napisano Kwiecień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2006 Już dawno nie prosiłem o żadną pomoc bo jak narazie ze wszystkim sobeio radziłem. Ale pewnego dnia wracam ze szkoły i szłysze krzyk mamy: "Mateusz co się dzieje w tym domu, jak zwykle chciałam włączyć sobie "firesoksa", a tutaj włączam jakieś dziwne czarne ekrany mi przed oczyma latały potem zrobił się niebiski obraz jakieś okienko i tak stało to wyłączyłam zrób coś z tym". I od tego momentu jak włączam FC to najpeirw pokazuje się okienko że się ładuje (_menadżer_ → menedżer) ORT okien (domniemam że Metacity) i stoi na tym kilkam myszką w pulpit chwile czekam (z 1 minbute ) i włącza się GNOME. Ale GNOME ten już nie ma tych że tak to nazwę "krzyżyków zamykania, powiększania i minimalizowania" (Jak się nie myle to Metacity się nei załadował). Co zrobić, aby to doprowadzić do porządku ? (nie chce mi się ściągać jeszcze raz tych 10 pakietow do metacity i jeszcze raz wgrywac, necik ledwo wytrzymuje ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2006 Już dawno nie prosiłem o żadną pomoc bo jak narazie ze wszystkim sobeio radziłem. Ale pewnego dnia wracam ze szkoły i szłysze krzyk mamy: "Mateusz co się dzieje w tym domu, jak zwykle chciałam włączyć sobie "firesoksa", a tutaj włączam jakieś dziwne czarne ekrany mi przed oczyma latały potem zrobił się niebiski obraz jakieś okienko i tak stało to wyłączyłam zrób coś z tym". I od tego momentu jak włączam FC to najpeirw pokazuje się okienko że się ładuje (_menadżer_ → menedżer) ORT okien (domniemam że Metacity) i stoi na tym kilkam myszką w pulpit chwile czekam (z 1 minbute ) i włącza się GNOME. Ale GNOME ten już nie ma tych że tak to nazwę "krzyżyków zamykania, powiększania i minimalizowania" (Jak się nie myle to Metacity się nei załadował). Co zrobić, aby to doprowadzić do porządku ? (nie chce mi się ściągać jeszcze raz tych 10 pakietow do metacity i jeszcze raz wgrywac, necik ledwo wytrzymuje ). SELinux nie pozwolił załadować się libGL.so.1.2 prawdopodobnie. Instalowałeś sterowniki ATI albo NVIDIA ? Nadaj kontekst odpowiednim bibliotekom. Dla ATI to: chcon -t texrel_shlib_t /usr/lib/ati-fglrx/libGL.so.1 /usr/lib/ati-fglrx/libGL.so.1.2 /usr/lib/ati-fglrx/libaticonfig.a /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_dm.a /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_dm.so.1 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_dm.so.1.0 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_gamma.a /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_gamma.so.1 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_gamma.so.1.0 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_pp.a /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_pp.so.1 /usr/lib/ati-fglrx/libfglrx_pp.so.1.0 /usr/lib/xorg/modules/dri/atiogl_a_dri.so /usr/lib/xorg/modules/dri/fglrx_dri.so /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so /usr/lib/xorg/modules/linux/libfglrxdrm.so Jeśli Nvidia to szukaj na forum Jak ci się ten GNOMe na tą minutę zacina to sprawdź co się dzieje w konsoli (alt+ctrl+F1). Powinno tam wywalać przez jaką bibliotekę się metavity nie może włączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi