Gość Napisano Styczeń 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2004 postanowilem zainstalowac apt-geta, zeby sciagnac m.in. mplayera, niestety na domyslnych serwerach jakie sa wpisane w pliku /etc/apt/sources.list nie ma takiego pakietu. domyslam sie ze trzeba tam dopisac jakies nowe pozycje ale nie wiem gdzie szukac tych adresow i w jaki sposob je dopisac. pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grucha Napisano Styczeń 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2004 Co do apt'a polecam wątek. A lista tych uaktualnień jest w tym poście ale do końca nie jestem pewny czy tam jest mplayer. Sam musisz sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano Styczeń 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2004 wpisalem ta liste (dzieki nie moglem znalezc tego watku) , i rzeczywiscie znalazlo mplayera, ale jak go sciagnal to wyskoczylo : Checking GPG signatures... Unknown signature /var/cache/apt/archives/mplayer-common_1.0pre3-1_i386.rpm: sha1 md5 (GPG) NOT OK (MISSING KEYS: GPG#75aa026a) Unknown signature /var/cache/apt/archives/mplayer_1.0pre3-1_i386.rpm: sha1 md5 (GPG) NOT OK (MISSING KEYS: GPG#75aa026a) E: Error: 0 unsigned packages 2 unknown signatures 0 illegal/corrupted signatures <help> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papik Napisano Styczeń 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2004 wpisalem ta liste (dzieki nie moglem znalezc tego watku) , i rzeczywiscie znalazlo mplayera, ale jak go sciagnal to wyskoczylo :[...] 0 illegal/corrupted signatures <help> Ja to mialem z najnowszym PINE.. Wiec wnioskuje,ze cos z pakietem jest nie hallo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Luty 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2004 zmienić zapis w /etc/apt/apt.conf z GPG-Check "true" na GPG-Check "false" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papik Napisano Luty 6, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2004 zmienić zapis w /etc/apt/apt.conf z GPG-Check "true" na GPG-Check "false" No tak, to bylo ZBYT oczywiste hyhy DZIEKI! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doriath Napisano Luty 9, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2004 Ja to mialem z najnowszym PINE.. Wiec wnioskuje,ze cos z pakietem jest nie hallo Nope, ten blad to raczej informuje, ze nie masz u siebie na kompie sciagnietego odpowiednioego klucza. A robi sie to tak: rpm --import http://adres_do_klucza_gpg_danego_repozytorium Pozdrawiam, Doriath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi