Skocz do zawartości

Tuner Tv

rebel44444

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam problem z tunerem V-Stream XPERT TV PVR 883 firmy Kworld nie moge jej uruchomic pod FC 2. Jak uruchamiam program (jakikolwiek) wywala coś tam /dev/video0 i coś po angielsku tego nie wiem (braki w nauce!). Ponadto karta ta jest rozpoznwana jako Leadtek WinFast TV 2000 XP. Chciałbym aby ewentualny opis był dokładny jak dla laika gdyz dopiero zaczynam przygodę z Linuksem i mi się podoba a chciałbym zrezygnować z windy. Za pomoc bardzo dziękuję. Posiadam sprzęt płyta ASUS CUSL2, PIII 733, 256MB pamięci i kartę grafiki Nvidia GForceGTS 2. Sorry jak coś podałem nie tak.

Witam! Mam problem z tunerem V-Stream XPERT TV PVR 883 firmy Kworld nie moge jej uruchomic pod FC 2. Jak uruchamiam program (jakikolwiek) wywala coś tam /dev/video0 i coś po angielsku tego nie wiem (braki w nauce!). Ponadto karta ta jest rozpoznwana jako Leadtek WinFast TV 2000 XP. Chciałbym aby ewentualny opis był dokładny jak dla laika gdyz dopiero zaczynam przygodę z Linuksem i mi się podoba a chciałbym zrezygnować z windy. Za pomoc bardzo dziękuję. Posiadam sprzęt płyta ASUS CUSL2, PIII 733, 256MB pamięci  i kartę grafiki Nvidia GForceGTS 2. Sorry jak coś podałem nie tak.

To jest Conexant 883 a cała nazwa powinna być chyba cx23883. Na pudełku napisano VS-LTV883RF. Ponadto podczas uruchomienia któregoś z programów wywala /dev/video0 no such file or directory nie wiem o co chodzi jak to wpisać bo jestem jak wspomniałem początkującym i trudno mi sie zorientować.

To jest Conexant 883 a cała nazwa powinna być chyba cx23883. Na pudełku napisano VS-LTV883RF. Ponadto podczas uruchomienia któregoś z programów wywala /dev/video0 no such file or directory nie wiem o co chodzi jak to wpisać bo jestem jak wspomniałem początkującym i trudno mi sie zorientować. Za cholere nie moge tego uruchomić POMOCY!!!!!!!!!!!!!! proszę o dokładny opis.

Proszę nie tworzyć nowych watków, tylko dlatego, że w bieżącym wątku nie uzyskało sie satysfakcjonującej odpowiedzi.

Tworzenie nowych wątków o tym samym temacie ( dodatkowo przez tego samego użytkownika ) powoduje niepotrzebny chaos, nie dając żadnych pozytywnych efektów.

Sory jak kogoś zdenerwowałem! postaram się poprawić na przyszłość! tak na marginesie linux jest OK dopuki wszystko chodzi a jak nie to klapa zwykły człowiek nie da rady tego ruszyć. Dopóki to się nie zmieni winda będzie góra a wiem że dużo ludzi całkowicie by przeszło na linucha. :(