SYmek Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 witam, oto kolejny odcinek przygód lamera z FC4: FC4 nie rozpoznało w czasie istalacji mojej karty netowej, wiec zacząłem ją istalować zgodnie z instukcją z płyty Asusa. Wybrałem instalację jako patch na jądro, wyskoczyło wiele "WARNING" z powodu pointerów i jeden error, ale nie wiem jakiej sprawie. Po rebootowaniu, nie mam większości urządzeń w systemie, zaczynając od NVIDII. Wiem, że podaję mało szczegółowe info, ale pytanie jest następujące: jak wrócić do stanu początkowego? To powinno być proste, bo poza istanacją sterów do NVIDII, nie zmieniałem nic w kernelu po istalacji systemu. I jeszcze jedno, jeśli łaska: dlaczego w pakiecie sterowników były dwie zupełnie oddmienne istrukcje instalacji: jedna dotyczyła zabawy z kernelem "make menuconfig" itd. a druga kazała mi po prostu odpalić skrypt ./install.sh, co potem się wywalało twierdząc, że nie mam źródeł na dysku, chociaż mam - a zrobienie linku z /src/kernels/2.6*** do src/linux nie pomagało. Dzięki za podpowiedzi! Powinny pomóc mi zrozumieć zupełne podstawy w Linuksie, bo na razie to tragiedia ze mną... pozdr., SYmek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 .. a co to za plyta? jaki kernel... zapomnialem magicznej kuli Pozdr, ..::udZior::.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano Kwiecień 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 witam, nie pisalem szczegolow, bo chwilowo nie mialem do nich dostepu, a swoja droga moje pytanie dotyczylo tego, jak przeistalowac kernel systemu, co jest chyba niezalazne od modelu plyty czy numerka kernale pod FC2.6 . Ale oczywiscie chetnie skorzystam z kazdej rady! Asus P5LD2, Intel 945G FC4.0 kernel 2.611 dzieki, pozdr., SYmek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Kwiecień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 Oki.. Jak masz jeszcze plytke z FC4 to zrzuc na dysk rpm z kernelem. Nastepnie zaistaluj: rpm -i kernel-2*.rpm Wazne jest tutaj "-i". Jak wszystko bedzie ok - to zapodaj tresc pliku: /boot/grub/grub.conf. Z tego co widze to masz karte sieciowa Marvella. Zobaczymy co dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano Kwiecień 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 8, 2006 ha, ha, a to dobre, wszystko jasne, to znaczy nie wiem, czy jasne, ale przede wszystkim, wyglada na to, ze mam P5LD2... VM! - a nie po prostu P5LD2, czyli ze nie mam marvella, ktorego sterowniki instalowalem, ale Intela... ktorych na plycie nie bylo... bo CD jest do obu plyt. No ale problem pozostaje, tym bardziej musze wrocic do starego jadra... bede probowal wedlug podanego przepisu! dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi