kubast Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 witam! poradziłem sobie z flashem więc myślę, że teraz też mnie uświadomicie co mam zrobić ażeby: otóż korzystam z GNOME i mam poukładany przez siebie pulpit (ikony, okna programów itp). problem polega na tym, że system czy też środowisko nie zapamiętuje mi tych ustawień! zawsze po nowym uruchomieniu systemu ikonki są trochę poprzestawiane, a okno każdego otwieranego programu (thunderbird, kaffeine czy terminal) otwiera się w lewym górnym rogu ekranu! jak temu zaradzić gdyż jest to dość irytujące... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 przy wylogowywaniu odznacz zapis bieżących ustawień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Kwiecień 9, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 przy wylogowywaniu odznacz zapis bieżących ustawień hmm... a możesz mi powiedzieć jak i gdzie to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Kwiecień 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 9, 2006 Możliwe, że masz zaznaczone 'automatyczne zapisywanie ustawień' w gnome-session, wyłączenie tej opcji da ci możliwość wyboru przy wylogowywaniu czy zapisać ustawienia sesji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Kwiecień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 tylko gdzie mam to odznaczyć! jak mam dojść do tego zapisywania ustawień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 menu Środowisko -> Preferencje -> Więcej preferencji -> Sesje i tam masz pozycje: "Potwierdzanie przed wylogowaniem" i "Automatyczny zapis zmian w sesji". Poeksperymentuj z nimi. Ja tam mam "Potwierdzanie przed wylogowaniem" zaznaczone i "Automatyczny zapis zmian w sesji" odznaczone i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubast Napisano Kwiecień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 dzięki za konkretną odpowiedź! stawiam na linuksie pierwsze kroki więc wybaczcie mi lamerstwo co do opcji to mam tak samo jak Ty! zaznaczyłem autozapis zmian i zobaczę jak to będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi