marco1217 Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 Witam ) Jak w temacie.....na pokładzie mam FC2, męczę się nad zainstalowaniem plugina flash_player pod Mozilla Ściągnąłem plik pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT ze strony http://www.macromedia.com/shockwave/downlo...shockwave-flash rozpakowałem plik ... install_flash_player_7_linux.tar.gz i przekopiowałem pliki libflashplayer.so oraz flashplayer.xpt do katalogo user/lib/moziila-1.6 oraz do user/lib/mozilla ... i nadal nie mogę korzystać z pluginu w przeglądarce .....w czym problem .... Posidam dwa katalogi w usr/lib/ ...mozilla i mozilla-1.6 Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 Nie jestem pewien, ale powinien być utworzony link symboliczny a nie skopiowany plik. Sprawdź. Gdyby coś jeszcze było nie tak, to zerknij tutaj http://www.fedorafaq.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord kRaVen [LkR] Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 proponuję zainstalować, a raczej ściągnać i rozpakować firefoxa wg mnie o wiele szybsza przeglądarka, do tego na silniku mozilli, wystarczy skopiować 2 pliki z paczki flasz playera do odpowiednich katalogów i już możemy się cieszyć fleszydłami. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 Sprawdz w Help -> About Plug-ins czy widzi Ci flasha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marco1217 Napisano Lipiec 28, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 Wiatm ) Dziękuję za informacje ..... uporałem się z flash_playerem ....... Powinienem mieć dowiązania do plików flashplayer.xpt, libflashplayer.so w user/lib/mozilla a te dwa pliki flashplayer.xpt, libflashplayer.so powiny być skopiowane do katalogu user/lib/flash-plugin Skorzystałem z rad jedengo z forumowiczów .... mariusza ...Dziękuję wam wszystkim Przeglądareczka śmiga jak trzeba ... plugin flash wkońcu działa Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz Napisano Lipiec 28, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2004 Cieszę się że Ci się udało :-) Miłej pracy z fedorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2004 Tak przy okazji, (znowu będe się powtarzał nudny już jestem ) proponuję Ci żebyś zainteresował się aptem - dodająć odpowiednie repozytorim masz dostęp do najnowszego flasha - łatwo, czysto i przyjemnie (oczywiście wymieniony przeze mnie progam ma dużo szersze zastosowanie) # Macromedia Flash plug-in only rpm http://ruslug.rutgers.edu/ macromedia/apt/fedora/2 macromedia pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qlaret Napisano Lipiec 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2004 według mnie z apta można korzystać jeżeli chcesz mieć wszytko łatwo szbko i na skróty... a tak to przynajmniej chłopak się nauczył kilku pożytecznych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcYr Napisano Lipiec 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 29, 2004 według mnie z apta można korzystać jeżeli chcesz mieć wszytko łatwo szbko i na skróty... a tak to przynajmniej chłopak się nauczył kilku pożytecznych rzeczy I znowu się z Tobą nie zgodzę Dlaczego niby ma byś trudniej? Uwierz mi, że jest to bardzo przydatne narzędzie. Linux nie musi być - jak w legendach - trudny i dla specjalistów... … a używając apt`a tez można się wiele nauczyć. (używają zarówno zaawansowani jak i początkujący ) Jak dla mnie, to jakbyś zakwestionował używanie pilota do TV - mało oglądam ale mi osobiście czasem się przydaje pozdrawiam PS. To jest oczywiście wyrażony mój wielce subiektywny pogląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi