2jz_gte Napisano Kwiecień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2006 Wtajcie! Jestem początkującym userem (_linuxa_ → Linuksa) ORT. Dopiero od 3 miesiecy go używam tj MandrakeLinux 10.1 i nie mogę narzekać zbytnio. Potrafie poruszać się swobodnie po trybie tekstowym i instalować soft. Po zainstalowaniu sterów nVidii czuje sie jak Tornvalds Najbardziej denerwują mnie brakujące biblioteki, Glibc lub SDL bez których nie mogę odpalić programów np Doom 3 albo CorelaPhotoPaint9 Sciągam właśnie w szkole 5 płyt FC5 i mam pytanie czy jest to sys na tyle aktualny żebym nie musiał instalować zadnych SDLi i innych pierdół. A jeżeli trzeba je doinstalować to proszę o poradę jak... ( może już Ktoś się z tym bawił... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 11, 2006 Podstawowa sprawa: czy ten "Tornvalds" znalazł się tam z powodu literówki? Jeśli tak to edit, a jeśli nie to google Teraz dalej: Co do bibliotek, to obie wymienione są. A jak czegoś Ci będzie brakowało to na 100% znajdziesz to w repozytoriach. Trzeba tylko kilka dodać, ale nie będę rozwijał tego tematu, bo był już wałkowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi