jaro33 Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Z tego co czytałem to Microsoft nastawia się z kontami tak jak jest to w Linuksie (seryjnie gdzieś tak pisało) Tak tak zobaczymy i teraz jest konto do obsługi bez możliwości instalacji (ala User ograniczony) ale ich konsola CMD jest okrutna runas /profile /user:nazwa_admina program no i masę usług należy wyłączyć, a nie mówiąc już o telnecie, pulpicie wirtualnym, uprawnieniach administracyjnych do dysków (mimo że nie są włączone to można na nie wejść ) itp narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 WInda sie wywala pod każdym momentem masz pirata o to sposób bierz zawsze instalacja niestandardowa i tam poszukaj Sprawdzanie oryginalności czy coś w tym stylu to przy updacie i pozniej naciśnąć dalej i tam pokarze ci sie czy nie instalowac aktualizacji za 2 razem naciśnąć tak i GIT linux rulez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2006 tak o nowościach w windows http://hacking.pl/6170 Może słabo wytłumaczyli jak to coś ma działać, ale dla mnie to wygląda na tylko nową nazwę kosza. Teraz jak ktoś będzie chciał przywrócić skasowany plik to nie użyje kosza ale "undelete". Widać że kasa już idzie w marketing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2006 Mi się wydaje, że to jest coś trochę innego. Kosz ma to do siebie, że jest zwykłym folderem ergo kiedy "skasujemy" plik przenosząc go do kosza to będzie on dalej fizycznie istniał a co za tym idzie zajmował miejsce. Imho ta technologia ma sprawić, że plik po usunięciu fizycznie zniknie, a potem będzie przywracany w sposób podobny do tego w jaki przywraca się utracone dane. Tak ja to rozumiem i jeśli faktycznie o to chodzi to będzie to faktycznie świetna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2006 Świetna nie świetna, przyznaj, że nie będziesz korzystał ze wszystkim "bajerów" MSa, nawet jak będzie miał na dysku Windowsa. Ja osobiście już pozbyłem sie tego szmelcu, który pożerał tlyko miejsce i nawet jak będe miec Vistę nie zainstaluję jej. A i schlebiłem naszej ulubionej dystrybucji na swoim blogu, z deka opisując Kubuntu. http://liviopl.wordpress.com/ <- jeśli chcecie poczytać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Sierpień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2006 @Livio - nie unoś się. Ja też nie mam Windows (od prawie roku już chyba) i nie mam zamiaru go instalować. Ani Visty ani któregokolwiek innego (chyba, że (_na prawdę_ → naprawdę) ORT z jakiegoś powodu będę zmuszony). Ale to nie zmienia faktu, że M$ ma sporo dobrych pomysłów - szkoda tylko, że wykonanie jest zawsze.... dyskusyjne, że tak dyplomatycznie powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livio™ Napisano Sierpień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 1, 2006 Właśnie. Wykonanie. Wszystko, co wymyślili... sp... zepsuli! Gdyby kto inny pisał te technologie byłyby z pewnością lepsze! Już Haiku w porównaniu do Windowsa jest ekstra... Tak a propos: Haiku to ciekawy system, który się cały czas rozwija. Przybywa mu funkcji. Nie długo będzie użyteczny . Ciekawe, kiedy będzie mógł byc eye-candy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi