adios Napisano Kwiecień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2006 http://rage3d.com/board/showthread.php?t=33852190 Jeszcze nie sprawdzałem sterowników i niecierpliwie czekam na paczki z Livny, jednak wiem, że niektórym te sterowniki są potrzebne od zaraz. Mam nadzieję, że informacja się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#webboy Napisano Kwiecień 12, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2006 Przyda się Zaraz sprawdze i opisze wrażenia EDIT: Nie potrafie ich zainstalować przez konsole (czyli poleceniem sh ./ati-driver-instaler...) Wyskakuje błąd dotyczący wersji Xorg, a dokładnie coś takiego: ================================================== ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager ================================================== Detected configuration: Architecture: i686 (32-bit) X Server: Xorg 7.0.0 Detected version of X does not have a matching 'x700' directory You may override the detected version using the following syntax: X_VERSION=<xdir> ./ati-driver-installer-<ver>-<arch>.run [--install] The following values may be used for <xdir>: x410 XFree86 4.1.x x420 XFree86 4.2.x x430 XFree86 4.3.x x680 X.Org 6.8.x x690 X.Org 6.9.x Removing temporary directory: fglrx-install Nie wiem jak dobrze wpisać to polecenie instalacyjne (X_VERSION=<xdir> ./ati-driver-installer-<ver>-<arch>.run [--install]). Jeśli ktoś juz sobie z tym poradził może napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 13, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2006 Zapomniałem napisać. Lepiej ich nie instalować na FC5 dopóki nie wyjdzie paczka z Livny. Wynika to z dużych zmian w Xorg 7, głównie w ścieżkach plików. Nie rób tego, ale powiem ci jak zmusić instalator do działania... X_VERSION=x690 sh ati-driver* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi