Skocz do zawartości

łączenie Kompów Przez Usb

InIrudeBwoy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś znalazł gdzieś jakiś kabelek który zadziała pod linuksem? Chciałbym spiąć linuksa z windowsem.

Nie wiem jak pod Linuksem , ale rozwiązań jest masę np. Kabel równoległy lub szeregowy , nie mam dostępu do starych materiałów miałem tam opisane ja przygotować takie kable . Sory że tak gołosłownie ale bodajże w starym Enterze (2001-2r chyba) było .

http://www.republika.pl/grzesiek21/szereg_...ogramowanie.htm

narka

Nie wiem jak pod Linuksem , ale rozwiązań jest masę np. Kabel równoległy lub szeregowy , nie mam dostępu do starych materiałów miałem tam opisane ja przygotować takie kable . 

Mnie interesuje tylko usb ewentualnie firewire.

To posiadam w laptopie.

moderacja: czy ten temat nie powinien być w Sieci lokalne

Dlaczego? ja nie chcę sieci lokalnej tylko spiąć dwa kompy. Według mnie nie powinien być. Łączenie przez usb to sieć lokalna?

Nie wiem jak pod Linuksem , ale rozwiązań jest masę np. Kabel równoległy lub szeregowy , nie mam dostępu do starych materiałów miałem tam opisane ja przygotować takie kable . 

Mnie interesuje tylko usb ewentualnie firewire.

To posiadam w laptopie.

moderacja: czy ten temat nie powinien być w Sieci lokalne

Dlaczego? ja nie chcę sieci lokalnej tylko spiąć dwa kompy. Według mnie nie powinien być. Łączenie przez usb to sieć lokalna?

Chyba tak.

Swoją drogą też chciałbym wiedzieć jak można zrobić sieć przez firewire albo usb2.0. Ma ktoś jakieś doświadczenia z takimi zabawami? smile.gif