Skocz do zawartości

Odswiezanie Nvidia

pysiak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pisze tego posta poniewaz to co wyczytalem na forum nie skutkuje i zwracam sie do Was bracia i siostry z nast. pytaniem:

Mam karte Nvidi Geforce 5700 i jak zainstaluje stery od livina najnowsze dostepne pod mojego kernela 2.6.16 to wszytko smiga ale nie mam mozliwosci ustawiania odswiezania w systemie mam 85 a chcialbym miec w 1024x768 100 Hz jak tego dokonac niby jest komenda :

gtf 1024 768 100 wypluwa parametry , wpisujac je w xorg.conf i tak dalej nie moge uzyskac 100 Hz np w Suse dla przykladu nie bylo z tym problemu ?? Moze cos jest nie tak z tymi sterownikami ?

Która wersja sterownika??? W najnowszym z livny trzeba zrobić to tak. W xorg.conf znajdujesz linijkę z rozdziałkami i robisz taki myk: "1024x768" zmieniasz na "1024x768_100".

Ja Wam odpowiem ze tak dopisanie w xorg.conf w sekcji gdzie wystepuja rozdzialki np "1024x768" zmieniajac na "1024x768@100" powoduje bledy w w/w pliku. Natomiast zrobilem tak wywalilem stery nvidi od livina , nastepnie wpisalem zawartosc ktora wypluwa komenda "gtf 1024 768 100" do xorg.conf i o dziwko bez nVidi moge ustwaic w zmianie rozdzialki w X-ach 1024x768 przy 100 Hz <lol> ale nie wiem jak zachowa sie jak bym np teraz zainstalowal spowrotem sterowniki jak sprawdze to napisze czy zostanie mi to 100 Hz , i sprawdze jeszcze to co napisales zamienie te rozdzialki wedlug Twego przepisu "1024x768_100"

ps

mam sterowniki najnowsze 8756 pod kernela 2.6.16 .....

Odpowiem ..

Robilem tak samo.

Po zainstalowaniu sterow z livny dalej w moim przypadku nie mialem wyzszych czestotliwości odswierzania.

Ja Wam odpowiem ze tak dopisanie w xorg.conf w sekcji gdzie wystepuja rozdzialki np "1024x768" zmieniajac na "1024x768@100" powoduje bledy w w/w pliku.

Tam nie ma byc malpy "@" tylko "_"

U mnie poleciało bez problemów. Sprobuj jeszcze raz. Albo tez pokaż jakie bledy wypluwa.

Odpowiem ..

Robilem tak samo.

Po zainstalowaniu sterow z livny dalej w moim przypadku nie mialem wyzszych czestotliwości odswierzania.

Ja Wam odpowiem ze tak dopisanie w xorg.conf w sekcji gdzie wystepuja rozdzialki np "1024x768" zmieniajac na "1024x768@100" powoduje bledy w w/w pliku.

Tam nie ma byc malpy "@" tylko "_"

U mnie poleciało bez problemów. Sprobuj jeszcze raz. Albo tez pokaż jakie bledy wypluwa.

Oczywiscie problem rozwiazany dziala jak nalezy dzieki za pomoc zamiast "@" ma byc "_"; zmylil mnie inny post bo tam ktos podal @. A tak nawiasem mowiac jak dac bo cos mi zniknely polskie znaki jaki pakiet trzeba lub jak je wlaczyc ?