Fedajkin Napisano Kwiecień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 25, 2006 gmplayer: error while loading shared libraries: /usr/lib/libavformat.so.50: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied I co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 LINK Nastepnym razem szukaj, zwlaszcza, ze to byl przypiety watek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Przepraszam mistrzu, ale i tak mi to nic nie mówi. Gdyż gajownik opisał zupełnie co innego (inna biblioteka). Ta porada nic mi nie daje... albo nie umiem jej wykonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Hmm opisal cos innego, ale tyczy sie tego samego problemu. W tym przypadku piszesz chcon -t textrel_shlib_t /usr/lib/libavformat.so.50.4.0 z tego wzgledu ze /usr/lib/libavformat.so.50 to link symboliczny na /usr/lib/libavformat.so.50.4.0. Dalej moga Ci wyskoczyc bledy zwiazane z relokacja w innych bibliotekach. Postepujesz tutaj podobnie, a wlasnie kierujesz sie wskazowkami, do ktorych link podalem wczesniej. Informacje tam sa wystarczajace i wydaje mi sie opisane w sposob zrozumialy. Troszke samozaparcia i bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Kwiecień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 26, 2006 Tzn. tak, przyznam się bez bicia, że byłem lekko zmęczony stąd ten post, ale na 100% dziś jeszcze spróbuję zrozumieć o co biegało Gajownikowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi