krzywy.pl Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 forum przeszukalem ale nie znalazlem tego co mnie interesuje a wiec zatrzynam mam sb live 24bit 5.1 wszystko jest ok tylko jak muze mam wlaczona to nie dzialaja dzwieki kadu a jak muza wylaczona kadu ma dzwieki da sie to jakos rozdzielic niby wykrywa ja jako ca0106 ma ktos cos zeby rodzielic to siedze na gnomie fc4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 już było na forum o kartach SB Audigy na chipsecie CA0106, jeśli masz FC 4, to musisz mieć najnowsze jądro i sterowniki alsa, ale ta karta nie działa do końca dobrze, owszem usłyszysz dźwięk, ale tylko 2:1, działa dobrze, problem z tym chipsetem polega na tym, że jego pełna obsługa na windowsie jest częściowo sprzętowa a częściowo programowa i stąd na linux-ie nie ma jeszcze pełnego sterownika do obsługi tej karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcos81 Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 A u mnie też jest sblive 24 bit i alsa wykrywa jako ca0106, ale dźwięk płynie jedynie z przednich dwóch głośników. Jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikiws Napisano Kwiecień 19, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 19, 2006 napisałem wcześniej, że chipset CA0106 nie jes w pełni obsługiwany przez sterowniki alsa, uzuskasz dzwięk tylko 2:1 - stereo - nie 5:1, ale musi być najnowsze jądro w FC 5 - 2080, i alsa 10.11, to dzwięk będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi