Skocz do zawartości

Wpkontakt / Spik

marcos81

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za link, korzystam z yuma i tam jest psi.

Tylko mam takie pytanie - jak skonfigurować np. psi, żeby łączyło się z sięcią wp? Dla wielu to zapewne lamerskie pytanie, ale ja przez wiele lat korzystałem z produktów firmy Małymiekki i na razie gubię się jeszcze we wszystkich ręcznych ustawieniach, nawet serwerów komunikatorów...

Psi konfigurujesz normalnie (w necie pełno opisów, więc nie będę się rozpisywał), a adres serwera jabberowego ustawiasz jako jabber.wp.pl. Tylko jak chcesz używać GG to musisz wybrać jakiś transport z innego serwera bo na serwerze WP nie ma takowego (Spik ma wbudowanego klienta GG).

powiem ci ze ja mialem lekkie jaja jak migrowalem z wpkontakta na linuksa (ale mi sie powiedzialo tongue.gif )

bo

- WPK/SPIK maja wbudowane klienty gg i nie uzywaly transportu przez serwer

wiec- poszukaj otwartej bramki gg, z ktora sie polaczysz

(menu psi- ten trojzab | przegladarka uslug), albo sciagnij java roster utility i przenies kontakty na inny serwer (polecam jabberpl.org i chrome.pl), po czym tam sie rejestruj w gg i potem na kazdym kontakcie prawy myszki i popros ponownie o autoryzacje....

zakladam ze uzyles programu Psi

powiem ci ze ja mialem lekkie jaja jak migrowalem z wpkontakta na linuksa (ale mi sie powiedzialo tongue.gif )

bo

- WPK/SPIK maja wbudowane klienty gg i nie uzywaly transportu przez serwer

wiec- poszukaj otwartej bramki gg, z ktora sie polaczysz

(menu psi- ten trojzab | przegladarka uslug), albo sciagnij java roster utility i przenies kontakty na inny serwer (polecam jabberpl.org i chrome.pl), po czym tam sie rejestruj w gg i potem na kazdym kontakcie prawy myszki i popros ponownie o autoryzacje....

zakladam ze uzyles programu Psi

Nie wiem o co biega smile.gif Jakbyś mógł to napisz to prościej smile.gif

Obecnie używam już PSI i sieć Wirtualnej Polski działa bez zarzutu. Do kontaktów gg używam kadu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...