marcos81 Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 A co z siecią obsługiwaną przez Wirtualną Polskę? Dawniej był komunikator WPkontakt, a obecnie całikiem niezły Spik. Czy istnieją jakieś programy obsługujące tę sieć? BTW: chciałem Spika 1.1.0 odpalić pod wine 0.9.11, ale nic to nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Wp i Spik korzystaja z protokolu Jabber, a wiec co za tym idzie masz mozliwosc wyboru w duzej ilosci komunikatorow. >>LINK<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcos81 Napisano Kwiecień 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Dzięki za link, korzystam z yuma i tam jest psi. Tylko mam takie pytanie - jak skonfigurować np. psi, żeby łączyło się z sięcią wp? Dla wielu to zapewne lamerskie pytanie, ale ja przez wiele lat korzystałem z produktów firmy Małymiekki i na razie gubię się jeszcze we wszystkich ręcznych ustawieniach, nawet serwerów komunikatorów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Psi konfigurujesz normalnie (w necie pełno opisów, więc nie będę się rozpisywał), a adres serwera jabberowego ustawiasz jako jabber.wp.pl. Tylko jak chcesz używać GG to musisz wybrać jakiś transport z innego serwera bo na serwerze WP nie ma takowego (Spik ma wbudowanego klienta GG). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 TU masz specyfikacje danego serwera. Jakie porty, serwer... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 powiem ci ze ja mialem lekkie jaja jak migrowalem z wpkontakta na linuksa (ale mi sie powiedzialo ) bo - WPK/SPIK maja wbudowane klienty gg i nie uzywaly transportu przez serwer wiec- poszukaj otwartej bramki gg, z ktora sie polaczysz (menu psi- ten trojzab | przegladarka uslug), albo sciagnij java roster utility i przenies kontakty na inny serwer (polecam jabberpl.org i chrome.pl), po czym tam sie rejestruj w gg i potem na kazdym kontakcie prawy myszki i popros ponownie o autoryzacje.... zakladam ze uzyles programu Psi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcos81 Napisano Kwiecień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 powiem ci ze ja mialem lekkie jaja jak migrowalem z wpkontakta na linuksa (ale mi sie powiedzialo ) bo - WPK/SPIK maja wbudowane klienty gg i nie uzywaly transportu przez serwer wiec- poszukaj otwartej bramki gg, z ktora sie polaczysz (menu psi- ten trojzab | przegladarka uslug), albo sciagnij java roster utility i przenies kontakty na inny serwer (polecam jabberpl.org i chrome.pl), po czym tam sie rejestruj w gg i potem na kazdym kontakcie prawy myszki i popros ponownie o autoryzacje.... zakladam ze uzyles programu Psi Nie wiem o co biega Jakbyś mógł to napisz to prościej Obecnie używam już PSI i sieć Wirtualnej Polski działa bez zarzutu. Do kontaktów gg używam kadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi