Kamil Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Jak zainstalowac neostradę(sagem f@st800) pod Fedorą 5 64 bit..korzystałem z poradnika Uosia,ale niestety nic to nie dało:\..HELP:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pigletto Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Chyba niepotrzebnie dublujesz wątki ale przedstawię alternatywne rozwiązanie. Też miałem niekończące się problemy z instalacją Sagema Fast na kolejnych kernelach, systemach itd itp. Ostatnio kupiłem na allegro za 60 zł modem ADSL ze złączem ethernet. Czyli po prostu łączysz komputer z takim modemem/routerem przez kabel sieciowy i nie potrzebujesz więcej żadnych sterowników itd itp. Modem sam się łączy z siecią, loguje i trzyma połączenie, a dodatkowo działa jako serwer DHCP. Teraz mogę np. odpalić jakąkolwiek dystrybucję live np. ubuntu live i od razu jest internet. Nie mam żadnego problemu z fedorami, ubuntu czy windowsem. Po prostu działa... Gorąco polecam zainwestowanie tych kilkudziesięciu złotych w tego typu rozwiązanie - to jeden z lepszych zakupów jakie ostatnio zrobiłem, za to mam na zbyciu dwa Sagemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 pigetto- troche przesadzasz nie podwazam przydatnosci tego czegos, ale skoro mi to dziala to poco mam to zmieniac? tyle tylko ze uzywam fc5 w wersji zwyklej, i386 (x86) a nie x86_64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pigletto Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 pigetto- troche przesadzasz nie podwazam przydatnosci tego czegos, ale skoro mi to dziala to poco mam to zmieniac? tyle tylko ze uzywam fc5 w wersji zwyklej, i386 (x86) a nie x86_64 Ja tylko podałem alternatywne rozwiązanie, które rozprawia się z problemem praktycznie raz na zawsze i na wszystkich dystrybucjach A po co zmieniać... wg. mnie na przyszłość bo teraz działa ale co będzie na kolejnych kernelach/systemach? Przepraszam za trochę OT ale podam mój przykład: na starych kernelach FC4 64 bit nie miałem specjalnego problemu z odpaleniem neostrady, ale już na nowszych sterowniki przestały się kompilować i nie mogłem znaleźć innych działających mimo przekopania różnych przykładów z googla, bo tak jak tu, jednemu to działa drugiemu nie... Do czasu zakupu nowego modemu używałem więc ciągle kernela 2.6.12. Kiedyś chciałem sobie odpalić ubuntu no i znowu zonk. Na forach ubuntu dziesiątki tematów o instalacji modemów do neostrady z czego większość w którymś momencie mówiła - użyj apt-get itd... tylko jak skoro przecież nie mam internetu... ile razy można restartować komputer i dociągać jakieś pakiety na drugim systemie... Po co więc zmieniać modem? Bo z tym sagemem to chyba niekończąca się historia, każdy nowy kernel i nowy system to potencjalne źródło problemów. Teraz po prostu wkładam płyte z takim ubuntu i już w trakcie instalacji(!) ściąga mi pakiety z sieci A ile czasu zaoszczędzone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 na jajka od 2.6.12 w wzwyz jest patch, trza go bylo zaaplikowac, zreszta na fc4 remi collet robil rpm ze sterownikami w jajkach 2.6.16 w fc4 i kazdym w fc5 jest wkompilowany ueale- jednak ze wzgledow licencyjnych (?- nie wiem, moje przypuszczenia) nie mozna bylo dorzucic firmware, to jest megabajt plikow, do dzis mam je na dyskietce, kolo komputera, takze jakby cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi