KrzysieQ Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Ze strony nvidii sciągnolem plik: NFORCE-Linux-x86-1.0-0310-pkg1.run Uruchamiam i otrzymuję błąd. Podobnie mam ze sterami do grafiki (odpada użycie kmod-nvidia, bo muszę mieć jajko 2.6.15 - na innych nie działa mi Captive) NVIDIA audio driver for Linux-x86 (1.0-7) ERROR: Unable to load the kernel module 'nvsound.ko'. This is most likely because the kernel module was built using the wrong kernel source files. Please make sure you have installed the kernel source files for your kernel; on Red Hat Linux systems, for example, be sure you have the 'kernel-source' rpm installed. If you know the correct kernel source files are installed, you may specify the kernel source path with the '--kernel-source-path' commandline option. Najlepsze jest to, że mam zainstalowane kernel-devels. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 ty cos piszesz na NTFS ze musisz miec captive? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysieQ Napisano Kwiecień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Walczę z captive od paru dni i za chiny nie mogłem go uruchomić na jajku 2.6.16-1, a bez problemu idzie na 2.6.15-1. Więc zostałem przy standardowym Kernelu FC5 Moj problem z Captivem poruszałem juz na Forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 chodzilo mi o to, czemu _MUSISZ_ miec captive, a kmod-ntfs ci nie starcza... mi captive tak cielo ze DivX-ow nie dalo sie normalnie ogladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysieQ Napisano Kwiecień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 kmod-ntfs ma pełny zapis ? Nie chodzi mi tu o edycje plików, tylko o tworzenie i zapisywanie plików i katalogów. A wracając do tematu, czym ten bład jest spowodowany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
...>>udzior<<... Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 ERROR:... Please make sure you have installed the kernel source files for your kernel ... If you know the correct kernel source files are installed, you may specify the kernel sourcepath with the '--kernel-source-path' commandline..... Jeżeli jestes pewny, ze instalowales kernel-devel do "jaja" ktorego obecnie uzywasz a pojawia sie powyższy komunikat wówczas: ./NFORCE-Linux-x86-1.0-0310-pkg1.run --kernel-source-path=/lib/modules/`uname -r`/build w przeciwnym wypadku yum install kernel-devel-{wersja kernela ktorego uzywasz} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 Walczę z captive od paru dni i za chiny nie mogłem go uruchomić na jajku 2.6.16-1, a bez problemu idzie na 2.6.15-1. a zainstalowaves kernel-devel dla nowego jadra 2.6.16? pytanie glowne: czemu chcesz instalowac binarne sterowniki do nforce'a ?? nie zalecam ich instalacji, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 17, 2006 pytanie glowne: czemu chcesz instalowac binarne sterowniki do nforce'a ?? nie zalecam ich instalacji, Właśnie mam to samo pytanie. Po ich instalacji na nforce2 ultra z ramami na dualchannelu ustawionymi na 380 MHz(ramy 400, ale wiadomo, że dual channel na athlonie XP to chwyt marketingowy) linux nie wstał, a na zwykłych driverach z jądra wszystko chodziło ok. Nie widzę powodu instalacji tych sterowników, tym bardziej, że są rozwijane duuużo wolniej niż te GPL-owskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysieQ Napisano Kwiecień 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 b] czemu chcesz instalowac binarne sterowniki do nforce'a ?? A jakie mam zainstalować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 18, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 18, 2006 b] czemu chcesz instalowac binarne sterowniki do nforce'a ?? A jakie mam zainstalować ? Żadne. W jądrze linuksa są drivery otwarte i dużo lepsze. Są już skompilowane i gotowee do działania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Październik 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2006 właśnie znalezione przez usenet: http://kerneltrap.org/node/7228 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi