DEMON Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 mam pytanie mam karte geforce 4mx mam fedorke 5 i ladnie mi smiga - i teraz mam pytanie czy potrzebne mi sa sterowniki nvidia do czegos skoro teraz wszystko smiga ladnie - czy sterowniki nvidia daja jakiegos kopa podczas kozystania z aplikacji w srodowisku graficzynym - zaznaczam ze niegram w gry - i nie wiem czy mam w ogóle sie bawic w instalacje ich - teraz X-y dzialaja mi dobrze i nie wiem czy one cos poprawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Stery nv, czyli te które są domyślnie w X'ach mają w zasadzie tylko tę wadę, że nie mają akceleracji. OpenGL po prostu nie działa przy tych sterownikach (no, i cień myszki ). Jeśli nie grasz, nie korzystasz z programów do grefiki 3D czy czegokolwiek jeszcze co mogłoby wymagać OpenGL'a to możesz sobie stery nVidii darować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMON Napisano Kwiecień 16, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 wlasnie doczytalem teraz po twoim poscie ze gnome 2.14 uzywa do rysowania obrazu wlasnie openGL to znaczy jakos sie nim wspomaga wiec jednak zainstaluje moze polepszy sie szybkosc wyswietlania dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi