Skocz do zawartości

Pan - Czytnik Nowin

broda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie dosyć dziwne pytanko odnośnie "czytnika nowinek - Pan" wink.gif

Mam ten sofcik zainstalowany w systemie, używam go z powodzeniem, ogólnie jestem zadowolony wink.gif

Ale kiedyś jak wyszukiwałem grupy (akurat linuksowe), to w okienku "znajdź" wpisałem "linux"... i podało mi wszystkie grupy, które w nazwie zawierają to słowo wink.gif

No luzik, o to przecież chodziło.. wink.gif

Ale jest sobie taka grupa: pl.comp.os.linux, i jak w tym oknie "znajdź" wpisze "linux pl", to mi jej nie wyszukuje :/ nie wyszukuje żadnej grupy...

jak przefiltruje "pl linux" to też nie skutkuje... próbowałem też różnych kombinacji z plusami, przecinkami, średnikami "pl + (_linuks_ → Linux) ORT" itd... wink.gif

I o co mi teraz chodzi smile.gif jak filtruje grupy przez słowo "linux", to wyszukuje mi multum różnych grup, filtrowanie przez "linux pl" znacznie ograniczyłoby ilość wyświetlonych grup wink.gif

Robie coś źle?biggrin.gif czy Pan umóżliwia filtrowania nazw grup przez tylko jedno słowo?

W sumie taka ciekawostka, ale mnie zaintrygowała wink.gif

a jak wpiszesz *pl*linux - bo u mnie zalicza padake

heh, gwiazdki dzialaja wink.gif

Polecam KNode pod KDE tam nie ma tam takiego problemu

nie chciałem zbytnio instalować niczego co korzysta z jakiś bibliotek KDE wink.gif

zostawiłem w systemie GNOMA i staram sie tego trzymać smile.gif

dzięki za pomoc smile.gif

hehe wink.gif

zawsze instalowałem i GNOMA i KDE.. nie byłem pewien, co bedzie bardziej mi pasowało... a jak juz raz zainstalowałem, to później nie chciało mi się usuwać KDE;)

zabawne jest to, że pod FC zawsze używałem GNOMa, KDE nigdy nie przypadło mi do gustu, chociaż lubię te zębatki tongue.gif

ale w końcu dojrzałem do decyzji smile.gif

.. i został tylko GNOM wink.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...